Плавното отпускане на мерките в спорта в условията на пандемия

...
Плавното отпускане на мерките в спорта в условията на пандемия
Коментари Харесай

Без игра с глава на тренировките, футболистите се преобличат в автомобилите си

Плавното разпределяне на ограниченията в спорта в изискванията на пандемия от COVID-19 ще докара до някои странности, на които не сме ставали очевидци до момента. Според рекомендациите на здравната комисия към Българския футболен съюз през първата седмица след подновяването на подготвителния развой играта с глава и ръце ще бъде неразрешена, а и ще би трябвало да се съблюдава петметрова отдалеченост сред играчите.

Освен това футболистите ще идват за тренировки по настрана, като няма да се събират в съблекалнята, а ще би трябвало да се екипират в персоналните си коли. Душовете също няма да са позволени, като играчите ще би трябвало да се къпят вкъщи.

Изглежда ръкостискането и размяната на фланелки след мачовете към този момент ще останат в историята. В предписанията е заложено още, че дуелите би трябвало да бъдат прекъсвани в 30-ата и 75-ата минута, а в деня преди съответната среща всеки състезател ще бъде подложен на бърз тест за антитела. Пресконференциите пък ще се организират навън. За чиновниците над 60-годишна възраст се предлага да съблюдават отдалеченост от най-малко седем метра от футболистите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР