Платформата за криптовалута Poly Network, която загуби няколкостотин милиона долара

...
Платформата за криптовалута Poly Network, която загуби няколкостотин милиона долара
Коментари Харесай

Благодарност и награда за най-голямата кражба на криптовалута

Платформата за криптовалута Poly Network, която загуби няколкостотин милиона $ вследствие на хакване, реши да възнагради хакера, съобщи Ройтерс.

Poly Network благодари на хакера за хакването на системата и кражбата на 610 милиона $. Тя му предложи премия от 500 000 $. В изказването не се показва под каква форма ще бъдат изплатени парите. Също по този начин не е конкретизирано дали хакерът е приел премията. Платформата назова крекера " бяла шапка " - по този начин средата на криптовалутата се отнася до " етични " хакери, които правят закононарушение, с цел да разпознават кибер уязвимости, а не да крадат пари.

Според изказването хакерът е върнал активи в размер на 340 милиона $ и е трансферирал по-голямата част от останалите пари в дигитален портфейл, който се управлява от него и Poly Network. Останалото е замразено от блокчейн платформата.

Хакерът съобщи, че е направил офанзивата за развлечение и не е възнамерявал да краде средства. Някои анализатори на блокчейн обаче допускат, че може да му е било прекомерно мъчно да изпере открадната криптовалута в подобен мащаб, по тази причина е решил да върне открадното.

Poly Network е платформа за децентрализирани финанси (DeFi), която опростява транзакциите peer-to-peer, тъй че потребителите да могат да трансферират или обменят жетони сред разнообразни блокчейн. Мрежата разгласи хака във вторник, 10 август, само че заяви на идващия ден, че хакерите са почнали да връщат иззетите цифрови монети.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР