Плановете на Кремъл не включват въпроса за въвеждането на задължителна

...
Плановете на Кремъл не включват въпроса за въвеждането на задължителна
Коментари Харесай

Кремъл не обмисля задължителна ваксинация

Плановете на Кремъл не включват въпроса за въвеждането на наложителна имунизация против ковид, съобщи пред РИА Новости Дмитрий Песков, прессекретар на съветския президент, съобщи организация " Фокус ".

По-рано заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев съобщи, че в този момент съветските управляващи изхождат от правилото за доброволността на имунизациите, само че с цел да се отбрани преобладаващото болшинство от популацията, може тя да бъде направена наложителна. Според него в тази обстановка „ юристите ще би трябвало да дадат своите отговори “.

Както уточни Песков, концепцията за смяна на законодателството, с цел да бъдат задължени руснаците да се имунизират против новия ковид, не се създава. " По създание не се подхващат никакви сходни дейности... ", сподели представителят.

Както означи по-рано Лариса Попович, шеф на Института за здравна стопанска система във Висшето учебно заведение по стопанска система, настоящите закони не разрешават наложителната имунизация: руснаците имат право непринудено да се осведомят за приемането на здравна помощ или да отхвърлят такава. В същото време е допустимо наказване при отвращение да се имунизира - в случай че може да се потвърди, че това е довело до увреждане на здравето на другите жители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР