Плановете на френското правителство за инвестиции в размер на 57

...
Плановете на френското правителство за инвестиции в размер на 57
Коментари Харесай

Френското правителство не смята, че плановете му за инвестиционни разходи ще повлияят на бюджетния дефицит



Плановете на френското държавно управление за вложения в размер на 57 милиарда евро в границите на идващите пет години няма да бъдат в тежест на държавния недостиг, оповестиха в понеделник управляващите в Париж при показване на новите си средносрочни капиталови разноски, оповестява организация Ройтерс.

Общата сума е малко по-висока от вложенията за 50-те милиарда евро, с които се ангажира президентът Еманюел Макрон по време на предизборната си акция като един от методите за модернизиране на стопанската система на Франция.

Правителството уточни в свое изказване, че 20 милиарда евро ще бъдат предопределени за области, свързани с околната среда, 15 милиарда евро за професионално образование, 13 милиарда евро за поддръжка на нововъведенията и 9 милиарда евро за увеличение на технологиите, употребявани от държавното управление.

Средносрочните капиталови проекти няма да се отразят на бюджетния недостиг, защото тяхното финансиране ще зависи частично от заемите, финансовите вложения и от гаранционен фонд, се отбелязва в формалното изказване на управляващите в Париж.

Икономистът Жан Писани-Фери, който беше претрупан от държавното управление да показа капиталовия проект обаче означи, че този проект включва нови фондове за 24 милиарда евро, които ще бъдат отразени в бюджетните проекти през идващите пет години.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР