Планираме изграждане на Биотехнологичен парк и привличане на стратегически инвеститор

...
Планираме изграждане на Биотехнологичен парк и привличане на стратегически инвеститор
Коментари Харесай

Предстои изграждане на Биотехнологичен парк в София

Планираме създаване на Биотехнологичен парк и привличане на стратегически вложител в областта на фармацията и здравните грижи. Това са две от дилемите в програмата ми за развиване на София в идващите години. Това съобщи претендентът за кмет на София Йорданка Фандъкова на среща с екипа на компанията "Фармалекс ".

"В Биотехнологичния център ще се развие новаторска среда за проучвания и нови технологии в областта на фармацията, биотехнологиите и здравните грижи ", сподели Фандъкова.

"Фармалекс " е българо-немска компания, която неотдавна разшири своята активност в София като отвори нов офис, в който работят химици, биолози и фармацевти. От компанията обясниха, че част от младежите са учили и работили в чужбина, само че атрактивните работни места и опциите за реализация са ги стимулирали да се върнат в София.

По време на срещата бяха разисквани и ограниченията за възстановяване на чистотата на въздуха - промяната на печките на дърва и въглища на 1/3 от семействата, които в този момент се отопляват по този метод с по-екологични и рестрикции за колите, които замърсяват. Фандъкова е показала и плана за Зеления кръг - линейни паркове и велоалеи по остарялата жп линия. Планът за първия стадий, от гара "Пионер " до "Слатина ", е подготвен и следващата година може да стартира реализацията му.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР