Планът за възстановяване включва три фонда за финансиране на малки

...
Коментари Харесай

Милиард и двеста, които трябва да променят бизнеса

Планът за възобновяване включва три фонда за финансиране на дребни и междинни компании Големият спор там беше каква част да са грантове и каква вложения в дялове и заеми без обезпечения Разпределението е съвсем поравно, само че по-важният въпрос е по какъв начин ще се влагат
Милиард и двеста милиона лв. наподобяват като доста пари. Но зависи от гледната точка. Това да вземем за пример, са едвам 0.3% от приходите на всички български компании за предходната година, само че са съвсем 100% от растежа на загубата им поради пандемията. Те са цялата облага на всички енергийни сдружения в страната през 2020 година, само че са едвам 30% от цялата деветгодишна европрограма " Конкурентоспособност ".

С две думи, една сума може да наподобява по доста разнообразни способи, според от това към кого е ориентирана и по какъв начин се употребява.

Милиард и двеста с една година забавяне може да финансират полумъртви бизнеси, а в верния миг могат да тласнат стопанската система за скок.

Ето за какво тези 1.2 милиарда лева, планувани в новия План за възобновяване и развиване за фондове за помощ на бизнеса до 2026 година, провокираха бурни разногласия и полемики по какъв начин би трябвало да бъдат разпределени. Основният конфликт е сред последователите на грантови схеми и финансови принадлежности.

Това е най-големият индивидуален план в новия проект и несъмнено е този, който визира най-вече бизнеси в страната. Затова и се оказа извънредно значим, а разногласията към него - показателни за бизнес средата.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР