Пламен Йорданов и Александър Петков са назначените заместник-министри на отбраната

...
Пламен Йорданов и Александър Петков са назначените заместник-министри на отбраната
Коментари Харесай

Пламен Йорданов и Александър Петков са новоназначени като зам.-министри на отбраната

Пламен Йорданов и Александър Петков са назначените заместник-министри на защитата със заповед на министър-председателя Стефан Янев. Постовете си на заместник-министри в Министерството на защитата освободиха Атанас Запрянов и Анатолий Величков, оповестиха от ведомството.

Пламен Йорданов е роден на 23 март 1965 година в гр. Плевен, където през 1983 година приключва Средно спортно учебно заведение. През 1988 година се дипломира като магистър във ВНВВУ „ Г. Бенковски “ по специалността „ Експлоатация и ремонт на радиотехническите средства “. Военната си работа стартира във военно формирование 32 710 – Доброславци през септември 1988 година До 1997 година минава през разнообразни командни длъжности в региона на информационното и навигационното обезпечаване на полетите на авиобаза " Доброславци ". През 1999 година приключва с отличен триумф Военна академия „ Г. С. Раковски “. В интервала от 1999 година до 2004 година заема експертни и управителни длъжности в региона на информационната, осведомителната и навигационната поддръжка на системата за командване и ръководство на системата за противовъздушна защита. През 2004 година е назначен в Съвместното оперативно командване като до 2021 година заема експертни и управителни длъжности в региона на командването и ръководството на взаимните интервенции. През 2008 година приключва Висш щабен курс, а през 2012 година и Генерал-щабен курс във Военна академия „ Г. С. Раковски “ като магистър по „ Стратегическо управление на Въоръжените сили “ и е отличник на випуска. Освободен е от военна работа на 22 март 2021 година със заповед на министъра на защитата. Пламен Йорданов владее британски и съветски език.

Александър Петков е роден на 12 септември 1968 година в гр. София. Дипломира се в УНСС като магистър по финанси и банково дело през 1994 година По-късно приключва право в Института за следдипломна подготовка към УНСС, Център за стопанска система и ръководство. От края на 2017 година досега на заемането на поста „ заместник-министър на защитата “ работи в редица търговски сдружения, измежду които „ Снабдяване и търговия – МО “ ЕООД и „ Български енергиен холдинг “ ЕАД. Бил е шеф за връзки с вложителите и финансово обмисляне в „ Кепитъл Консепт Лимитед “ АД, съучастник и съветник във „ Финансово-правна къща “ ООД и „ Юнифайт Партнерс Груп “ ООД, както и общоприет управител (управител) на „ Блом България “ ЕООД. През своята трудова процедура е заемал експертни длъжности в няколко сдружения, работещи на пазарите за скъпи бумаги, бил е управител на високи позиции в сдружения от застрахователния и капиталовия бранш. Александър Петков е бил шеф „ Финанси и вложения “ в застрахователна и животозастрахователна компания „ Български парцели “ АД и началник на отдел „ Ликвидност “ в Инвестиционен медиатор „ Позитива “ АД, София. Владее британски и съветски език.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР