Една от легендите на световния футбол и особено на аржентинския

...
Една от легендите на световния футбол и особено на аржентинския
Коментари Харесай

Отиде си голяма футболна легенда

Една от легендите на международния футбол и изключително на аржентинския футбол Сесар Луис Меноти умря на 85-годишна възраст, заяви Аржентинската футболна асоциация. Меноти изведе " гаучосите " до първата им международна купа през 1978 година като ментор на отбора и вечно остана в историята на страната като един от най-великите за всички времена.

„ АФА със страдание оповестява с огромна горест за гибелта на Сесар Луис Меноти, сегашен шеф на националните тимове и някогашен треньор на международния първенец на Аржентина “, оповестиха от локалната футболна федерация.

Меноти е роден на 5 ноември 1938 година и е прочут като Ел Флако. Той бе треньор на Атлетико Мадрид и Барселона в Испания.

През времето си като състезател аржентинецът игра нападател на аржентинските клубове Росарио и Бока Хуниорс. Меноти остава четири сезона в Росарио Сентрал, преди да бъде трансфериран през 1964 година в Расинг и по-късно да се реалокира в Бока Хуниорс през 1965 година, където завоюва първата си купа като състезател. Две години по-късно Меноти дойде в Северноамериканската лига, с цел да играе в Ню Йорк. През 1968 година Меноти е трансфериран в Сантос, където е съотборник на Краля на футбола - Пеле, и печели четири трофеи на Бразилия.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР