Плакатното изкуство все повече изчезва от живота ни – в

...
Плакатното изкуство все повече изчезва от живота ни – в
Коментари Харесай

Плакати за нова българска архитектура в Пловдив

Плакатното изкуство от ден на ден изчезва от живота ни – в наши дни, уви, даже обявите за културни събития най-често се лимитират до това да бъдат елементарен плакат, изброяващ суха информация. Затова още по-интересно звучи комбинацията от афиш и архитектура, която ще бъде показана в специфична галерия от 10 до 31 октомври в пловдивската изложба “pLOVEdiv ” на ул. “Павел Куртевич ” 3. Откриването е на 10-и от 18,30 ч.

Изложбата е част от програмата на седмицата на архитектурата в Пловдив – One Architecture Week. За нея кураторът Анна Симеонова и платформата Plakatkombinat.com, която има за цел да среща публиката в България и по света с водещи родни създатели от региона на графичния дизайн, плаката, илюстрацията и графиката, събират 12 изявени художници – графични дизайнери, плакатисти и илюстратори.

Участват Ясен Згуровски, Теодор Лихо, Милен Гелишев, Георги Янков, Николай Младенов, Надежда Комитска, Филип Бояджиев, Мариян Дзин, Милена Абанос, Стефан Чинов, Максим Мокдад и Анна Симеонова. Всеки от тях интерпретира развиването на актуалната ни архитектура през последните 25 години в общо 19 плаката.

Обединяваща посока за работата им са положителните образци и промени в архитектурата и цялостната градска среда в България. Резултатът от този забавен опит за определяне на взаимовръзка сред плаката и архитектурата ще може да се види с изключение на в изложба “pLOVEdiv ” и онлайн на Plakatkombinat.com в сбирка “Архитектура ”, и по улиците на квартал Капана в Пловдив сред 10 и 31 октомври.

Ако желаете да притежавате някой от 19-те плаката, ще можете да го купите на специфична цена в разнообразни формати по време на фестивала в галерията и онлайн.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР