Плъховете са засегнати от въвеждането на глобална самоизолация заради пандемията

...
Плъховете са засегнати от въвеждането на глобална самоизолация заради пандемията
Коментари Харесай

Гладни и зли: Американските плъхове се превръщат в канибали (видео)

 Плъховете са наранени от въвеждането на световна самоизолация поради пандемията от „ короната “, и защото доста предприятия, като заведения за хранене и хранителни магазини, са затворени, плъховете са изправени на ръба на оцеляването.

Ресторантите са затворени, освен това освен в Ню Йорк, само че и по целия свят.

Плъховете живеят покрай тези заведения за хранене и в течение на десетилетия са се появили генерации плъхове, които зависят от храната на заведенията за хранене, само че в този момент тези места, където те са се хранели, са затворени. Какво им остава:

– канибализъм
– борба за храна
– детеубийства

Това е същото, което знаем от историята на човечеството, където хората се пробват да завземат земи и   идват с армии, бият се до гибел за това, кой ще завладее тази земя и запаси.

Точно това се случва и с плъховете. Появява се нова „ войска “ от плъхове и тази войска, която се състои от най-силните гризачи, желае да завладее тази област.

Плъховете, чиито източници на храна са изчезнали, няма просто да се реалокират в други колонии и да провокират военни дейности. Те ще се изяждат между тях.

„ Те са бозайници като вас и мен и затова, когато сте доста, доста гладни, няма да се държите както преди – ще се държите доста неприятно и ще извършите всичко, с цел да получите храна “, изяснява Боби Кориган, учещ плъховете.

„ Тези плъхове се бият между тях, в този момент възрастните убиват новородените в гнездата и ги изяждат. “

Жителите на гъсто обитаеми градски региони и някои селски региони на страната съжителстват с тези плъхове, само че през последните седмици заради пандемията в някои градове наблюденията стават все по-чести.

В Ню Орлиънс, където губернаторът на Луизиана наложи карантина, която затвори доста заведения за хранене, изключително в известни туристически региони като френския квартал, стада плъхове излизат на улиците, с цел да намерят храна. Официални лица обявиха, че за това е отговорно общественото разграничаване.

„ Това, което се случва в света, просто подлудява гризачите “, сподели кметът Латоя Кантрел на конференция в края на предишния месец. „ А гризачите търсят храна и вода. “ Това слага нашите бездомници в извънредно, извънредно състояние. И по тази причина сега съм толкоз фокусирана върху това. „

Клаудия Ригел, шеф на борда за битка с комари, термити и гризачи, съобщи пред Times-Picayune, че градът приготвя нападателни ограничения за битка с вредителите.

„ Тези плъхове са гладни, тъй че ние желаеме те да изядат нашата примамка “, сподели тя и добави, че градът „ ще вложи доста старания,  най-малко за идващия месец “, до момента в който популацията на плъховете не намалее.

Вашингтон, окръг Колумбия, също подхваща ограничения за надзор на гризачите. Кметът Муриел Боузър затвори заведения за хранене и други предприятия, само че назначи чиновниците за битка с вредителите.

Преди пандемията ограниченията за битка с вредителите, в това число потреблението на диви котки, интензивно се прилагаше в града.

През последните 30 дни в града са направени към 500 позвънявания за гризачи, сочат данните от кметството.

В прилежащ Балтимор, където има надеждна стратегия за избиване на плъхове, данните от града демонстрират, че през същия интервал е имало към 11 000 „ дейни “ позвънявания или онлайн запитвания за плъхове.

Плъховете са доста умни животни. Ако тази карантина ги подлудява, какво да кажем за хората?

Der Spiegel: Как богатите се оправят с рецесията?

 

Частни самолети, яхти, лични отделения в лечебните заведения: наблюдавайки разпространяването на коронавирусната зараза, някои заможни хора се възползват от средства, които са просто немислими за по-голямата част от популацията на Земята.…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР