Пивоварните компании обичат летните месеци - хората почиват, прекарват много

...
Пивоварните компании обичат летните месеци - хората почиват, прекарват много
Коментари Харесай

Лято 2020 сви продажбите и приходите на пивоварите

Пивоварните компании обичат летните месеци - хората почиват, прекарват доста време на открито и с другари, което значи в множеството случаи и да се почерпят в заведение или в парка с кенче бира. Това е интензивният интервал, в който фабриките работят интензивно и надлежно акумулират главната част от приходите си за годината.

Лято 2020 обаче се оказа доста по-различно. Ковид пандемията ни ограничи в огромна степен и сви контактите сред хората, те бяха лимитирани и в развлеченията. Намаляха покупките в магазините, заведенията за хранене не работеха. Пивоварите не работеха с цялостен потенциал. А това се отрази и върху продажбите и приходите.

"Ломско питие " АД е една от по-малките компании в сектора с напълно български притежатели. И е единствената, която търгува своите акции на "Българска фондова борса " АД.

Производството на пивна отплата към края на септември е 6 392 448 литра охладена пивна отплата. А за деветте месеца от нея е създадено 5 577 135 литра питие.

Към края на септември "Ломско пиво” АД демонстрира чисти доходи от продажби на стойност 3.91 млн. лева, които са намалели с 21.68% по отношение на същия интервал на 2019 година. Паричните приходи от реализация на продукция са главната причина за този спад. Тези продажби са намалели с 22.05 %.

Общо разноските за активността на сдружението от началото на годината са в размер на 4.25 млн. лева, като също са намалели - с 22.36%, в съпоставяне със същия интервал на 2019 година.

"Ломско питие " АД приключва деветте месца със загуба, която освен това пораства - до 300 хиляди лева, при 139 хиляди лева година по-рано.

Средносрочната тактика за развиване на сдружението планува разширение на дистрибуторската мрежа в страната и постигане до 2% пазарен дял в продажбите на питие в София. <!--![endif]--> <!--![if--> <!--[if--> <!--[endif]--> Мениджърите залагат в проекта и разширение на стратегическите партньорства, <!--![endif]--> <!--![if--> <!--![endif]--> <!--![if--> <!--![endif]--> <!--![if--> вложения в индустриалния потенциал и по-нататъшно възстановяване на качеството на предлаганата продукция, както и <!--![endif]--> <!--![if--> деен маркетинг, реклама и други.<!--![endif]--> <!--![if--> <!--[if--> <!--[endif]--> <!--![endif]--> <!--![if--> <!--![endif]--> <!--![if-->

Тъй като все още обстановката е към момента в развой на развиване, като се регистрира повишаване на инфектираните с COVID-19 в България, и поради компликацията за предугаждане на сходни събития, сдружението ще се старае да ползва авансово утвърден проект за деяние при смяна на форсмажорните условия.

"Би Джи Ай Проджектс " ООД е най-големият акционер с дял от 49.96% от капитала. "БГ Томи " ЕООД посредством арбитър – реализатор Петя Александрова Тодорова има 13.21%, а Дорета Димитрова Симеонова - 5.28%, от книжата с право на глас. Останалите акции са благосъстоятелност на по-малки самостоятелни вложители и компании.

Обрато изкупуване на акции

През юли, август, септември и октомври 2020 година "Ломско питие " АД не е правило назад изкупуване на лични акции. Общият брой на притежаваните от компанията лични акции към края на октомври е 35 115 дяла, които са събрани при междинна цена от 0.742 лв. за една акция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР