Питоните, величествените змии, които обитават различни региони на света, често

...
Питоните, величествените змии, които обитават различни региони на света, често
Коментари Харесай

Поверия за питоните, които трябва да знаете

Питоните, величествените змии, които населяват разнообразни райони на света, постоянно провокират композиция от обаяние и боязън. Техният огромен размер, неповторими шарки и мистериозна природа са довели до голям брой легенди и неправилни схващания за тези забележителни същества.

Въпреки това разделянето на обстоятелствата от измислицата е от решаващо значение, с цел да оценим и разберем по-добре тези влечуги.

Нека развенчаем някои преобладаващи легенди за питоните:

Всички питони са големи

Едно от най-разпространените неправилни схващания е, че всички питони са великански. Докато типове като мрежестия питон и африканския скален питон могат да порастват до впечатляващи дължини над 20 фута, доста типове питони са доста по-малки. Малкият питон, да вземем за пример, е с дължина към 2 до 3 фута. Питоните демонстрират необятна гама от размери, което прави от значително значение да се разпознае разнообразието измежду тези змии.

Питоните са нападателни човекоядци

 Поверия за питоните Снимка: Kapa65/pixabay.com

Противно на общоприетото разбиране, питоните не са нападателни хищници, търсещи хора. Те нормално са срамежливи и избират да заобикалят борба. Въпреки че сами по себе си са страхотни ловци, те не гледат на хората като на плячка. Инцидентите, включващи срещи на хора с питони, са редки и постоянно се случват, когато змията се усеща застрашена или притисната в ъгъла. Уважителното разстояние и разбирането на тяхното държание са основни за мирното общуване с тези същества.

Питоните са отровни

За разлика от някои отровни змии, питоните не са отровни. Вместо това те разчитат на стягане, с цел да подчинят плячката си. След като заловен плячката си, питоните употребяват мощните си тела, с цел да се навиват и стискат, като дейно прекъсват кръвния поток на животното и му пречат да диша. Този способ дейно изпраща плячката им без потребност от отрова.

Питоните постоянно се срещат в дивата природа

Питоните стават все по-популярни като домашни любимци, което води до неправилното разбиране, че те са само същества от дивата природа. Много типове питони се отглеждат и държат в плен, изисквайки профилирани грижи и внимание. За страдание, някои притежатели пускат тези змии в дивата природа, когато станат прекомерно огромни или сложни за боравене, което способства за проблеми с инвазивни типове в избрани райони.

Питоните са лесни за гледане като домашни любимци

 Питон

Въпреки че някои хора могат да намерят наслада в развъждането на питони като домашни любимци, значимо е да се схванат отговорностите и провокациите, които идват с грижите за тях. Тези влечуги изискват характерна температура и условия на местообитание, задоволително пространство и подобаваща диета. Собствениците би трябвало да са осведомени с техните потребности и да се ангажират да дават подобаващи грижи през целия живот на змията, който може да продължи десетилетия.

Разделянето на действителността от митовете е от решаващо значение, когато става въпрос за схващане на питоните. Тези величествени създания играят жизненоважна роля в техните екосистеми и заслужават нашето почитание и схващане.

Като разсеем неправилните схващания и научим обстоятелствата за питоните, можем да насърчим по-голяма оценка за тези невероятни влечуги и да подсигуряваме тяхното запазване в дивата природа, като в същото време насърчаваме виновното владеене на домашни любимци.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР