Питания до кмета Йорданка Фандъкова, изпратени от опозицията не са

...
Питания до кмета Йорданка Фандъкова, изпратени от опозицията не са
Коментари Харесай

Въпроси на "Демократична България" до Фандъкова бяха загубени временно

Питания до кмета Йорданка Фандъкова, изпратени от опозицията не са били заведени в деловодството на Столичната община. Грети Стефанова, ръководител на групата на " Демократична България " в общинския съвет, изпраща през вчерашния ден по вътрешната електронна система на общината три настоящи въпроса до кмета. След това автоматизирано получава входящи номера за всеки, което значи, че са заведени в деловодството и Фандъкова би трябвало да отговори..

По-късно, обаче, от администрацията на общинския съвет уведомяват Стефанова, че файловете с въпросите не се отварят и по тази причина не могат да бъдат заведени.

" Няколко пъти към този момент съм пращала питания по този метод с електронния ми автограф и са завеждани. И отново, както в този момент, съм получавала входящ номер. Вероятно като са прочели защо са питанията се е получил този " срив " в системата ", сподели Стефанова за " Дневник ".

Въпросите са за неясноти към законността на ремонта на бул. " Иван Гешов " и шахтата, където почина 16-годишно момче през февруари т.г. Другият е за параметрите на противозаконното строителство в София, а третият - какъв е наемът за коледната реклама на водещ телекомуникационен оператор, ситуирана пред Народния спектакъл " Иван Вазов ".

" Деловодството не е видяло, че изпратените от Стефанова питания не са били прихванати и по тази причина тя е получила входящи номера. Причината е къс срив в системата, безусловно за секунди, само че всичко към този момент е наред ", обясниха от общината за " Дневник ".

По правилника за активността на СОС, когато общинските съветници насочат писмени питания до Фандъкова, тя би трябвало да отговори, само че период за това няма. " Демократична България " предложи да има, само че получи отвод от болшинството от ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация. По тази причина някои въпроси на опозицията отлежават повече от година и губят смисъл, в случай че са по настоящи проблеми на града.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР