Писмо до президента на УЕФА Александър Чеферин е изпратил министърът

...
Писмо до президента на УЕФА Александър Чеферин е изпратил министърът
Коментари Харесай

Министър Кралев с опит да спаси националите

Писмо до президента на УЕФА Александър Чеферин е изпратил министърът на младежта и спорта Красен Кралев, стана ясно през днешния ден. С него той го среща с ограниченията, които България взе след расисткия скандал на дуела с Англия от квалификациите за Евро 2020 в София. Очаква се всеки миг УЕФА да разгласи глобите против БФС като мнозина желаят непосредствено да бъдем изхвърлени от евроквалификациите за шампионата през 2020 година, с цел да бъде даден урок на останалите при подоби произшествия. Сред тях е даже и организацията ФАРЕ, която има голямо въздействие в европейските футболни структури. Министър Кралев акцентира, че въпреки всичко става въпрос за изолиран случай, а не за всеобщо отношение от страна на билзо 20 хилядната аудитория на стадиона.

“Мога да ви уверя, че против тези 27 фенове са подхванати незабавни дейности - 24 от тях са упрекнати въз основа на Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия, а 3 от тях - на съображение член 325 от Наказателния кодекс, съгласно който се планува отнемане от независимост до пет години ”, се споделя в писмото на министър Кралев, което беше изпратено още в четвъртък до европейската футболна централа.

“За да се ускори сигурността и сигурността на стадионите, към този момент бяха извършени няколко взаимни срещи с новоизбрания президент на БФС Михаил Касабов и желая да ви уверя, че българското държавно управление и Българският футболен съюз работят в чудесно съдействие ”, добавя още министър Кралев.

“България непрестанно поставя обилни старания за обезпечаване на сигурност и сигурност на футболните мачове. Наскоро българският парламент гласоподава в поддръжка на утвърждението на Конвенцията на Съвета на Европа за интегриран метод към сигурност, сигурност и обслужване по време на футболни мачове и други спортни събития. Това беше значима стъпка напред към подсилване на сигурността и сигурността на стадионите, както и на другите арени за спорт в страната. В момента сме се насочили към определяне на национални и локални координационни механизми за създаване и използване на интегрирания метод от страна на доста организации, ангажирани с сигурността, сигурността и обслужването на национално и локално равнище.

Според закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия, ограниченията за сигурност и сигурност при провеждането на спортни събития са обвързване на техните уредници. Степента на риск от нарушение на публичния ред по време на спортно събитие се дефинира от уредника на събитието и съответната спортна федерация, взаимно с органите на Министерство на вътрешните работи. Следователно новата Конвенция ще играе значима роля за сливане на напъните на всички страни, участващи в обезпечаването на сигурността и сигурността на спортните събития ”, акцентира още спортният министър.

Той осведоми Чеферин, че на среща сред премиера на България Бойко Борисов и английския министър председател Борис Джонсън в Брюксел, двамата са осъдили расисткото държание. Българското държавно управление е подхванало всички нужни ограничения от компетентността му.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР