Пирокинезата е способността на човек да може да контролира огъня

...
Пирокинезата е способността на човек да може да контролира огъня
Коментари Харесай

Пирокинезата – мит или реалност?

Пирокинезата е способността на човек да може да управлява огъня само със своя разум.

Това включва възпламеняване, увеличаване и загасяне на пламъците без потреблението на каквито и да е помощни средства.

Думата пирокинеза произлиза от гръцки в дословен превод значи придвижване на огъня.

Тайната на явлението пирокинеза се крие във опцията на атомите на един предмет да бъдат мощно ускорени, като по този метод тяхната топлинна сила се повишава неимоверно и в даден миг те се възпламеняват.

Някои хора настояват, че с цел да може да се овладее пирокинезата, индивидът би трябвало доста деликатно да се вслуша в своята витална мощ.

Така той ще получи по-голям приток на сила и ще успее да възпали предмет. За задачата цялото внимание би трябвало да бъде ориентирано към ръцете.

Човекът би трябвало да си показа, че може да управлява пламък толкоз елементарно, колкото съумява да управлява и придвижването на ръцете си. Както при всяко друго начинание, по този начин и тук са нужни воля, доста добра централизация и всеотдайна непримиримост.

 Огън

Повечето от учените към момента не са уверени, че пирокинезата в действителност съществува, тъй като имат вяра, че единичните случаи на запалени предмети се дължат не на суперсили на човек, а на специфични частици в предмета или въздуха, които са провокирали запалването.

Много добър образец за това е, когато през 19 век човек съумява да задържи пламък във въздуха, а най-простото пояснение било, че съществуването на фосфор във възпламенените частици, който има способността да гори при температура на въздуха от 30 градуса.

През 2011 година тригодишно детенце от Филипините запалило своята възглавница пред очевидци, а учените нямали пояснение за случилото се.

Те взели детето със себе си, с цел да могат да го изследват и да проучат опциите му. Това дава мотив на поддръжниците на пирокинезата, че тя в действителност съществува и може да бъде овладяна.

Ако решите да вършиме опити за надзор на огъня само със силата на съзнанието си, започнете със свещи или клечки.

За да извършите връзка с огъня може да е належащо доста време, само че имайте поради, че той не е играчка и бъдете деликатни.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР