Пирогов срещу служебния здравен министър Стойчо Кацаров и поиска оставката

...
Пирогов срещу служебния здравен министър Стойчо Кацаров и поиска оставката
Коментари Харесай

Пирогов скочи на Кацаров. Иска оставката му

" Пирогов " против служебния здравен министър Стойчо Кацаров и изиска оставката му. Спешният център упорства да се прекратят лъжите и „ ужасяващия ” тормоз. Най-голямата незабавна болница в странaта разгласи, че снема доверието си и от шефа на НЗОК Петко Салчев. Това се споделя в остра позиция на " Пирогов ". С нея лекарите и чиновниците изрично декларират, че няма да позволен денонощният им труд да бъде очернен и ще стачкуват, до момента в който шефът им проф. Асен Балтов не бъде оправдан и възобновен на поста си.

Ето какво разгласи " Пирогов ":

Служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров си разреши в народен ефир да преиначи истината, с което още веднъж опита да опетни всеотдайния труд на лекарите от УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов ". На 15 юли 2021 година, показвайки епикриза, издадена от УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов ” той декларира: „ Тази епикриза е от 21 до 25 януари. Не съм бил в болница „ Пирогов ” по това време. С никаква диагноза ”.

След обстойна инспекция в системите на болничното заведение сме безапелационни: през месец януари 2021 година Стойчо Кацаров е приет в болница в „ Пирогов ” с негово познание, в негово наличие и с неговата персонална карта. Той е бил напълно наясно, че с цел да се ревизира положението му след тежко преболедуван COVID-19 два месеца по-рано, би трябвало да си заплати проучванията или да постъпи в болница. Насочваме вниманието на НЗОК, че пътека за грижа за пациенти с постковид затруднения към момента няма. В базата данни на „ Пирогов ” има и резултати от направени голям брой проучвания, измежду които скенер, ЕКГ и цялостен пакет клинико-лабораторни индикатори.

Служителите на болничното заведение сме потресени от опита за операция на обществото, внушвайки му се още веднъж, че в „ Пирогов ” се вършат фалшификации.

Ето за какво към този момент изпратихме писмо до президента на Република България Румен Радев, в което настояваме неотложно да освободи от служба здравния министър в служебното държавно управление, което е назначил. Копие от писмото е изпратено и до служебния министър-председател Стефан Янев.

Двамата разполагат и с Декларация на чиновниците на „ Пирогов ”, подкрепена със събрани единствено за два часа близо 1000 подписа, в която изрично заявяваме, че няма да допуснем реализирано от нас през последните 15 месеца да се оспори, няма да допуснем името на стратегическа за страната болница като „ Пирогов ” да се петни, няма да допуснем опитите за разделяне от вътрешната страна, няма да допуснем водещи експерти да се откажат от специалността си и че няма да допуснем личностни, финансови и лобистки ползи да разрушават имиджа на съсловието и цялата система. Още по-обидно е, че едни нестимулирани промени се правят от служебно държавно управление в миг, в който към този момент има определен нов парламент.

В същото време към този момент сме възразили против констативните протоколи от шумно оповестената в медиите инспекция. Възраженията са подадени в законовия период и ред в НЗОК!

Най-голямата незабавна болница в страната снема доверието си от шефа на НЗОК Петко Салчев, който също си разреши да внушава на обществото, че правим злоупотреби и че „ без да се работи, без да регистрира активност въпросното лечебно заведение е получило пари ”.

Заявяваме: „ Пирогов ” работи в денонощен режим, откогато е основана през 1951 година, оправи се с COVID-19 вълните и е подготвена с изпитана организация, в случай че се стигне до нова опасност. Не стопираме работа и в протестен режим, както и в изискванията на целенасочени офанзиви и обиди. Категорични сме, че ще протестираме, до момента в който не бъде възобновен естественият звук и проф. Асен Балтов не бъде върнат на поста изпълнителен шеф. ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР