Пилотска грешка е най-вероятната причина за проблемът с правителствения самолет

...
Пилотска грешка е най-вероятната причина за проблемът с правителствения самолет
Коментари Харесай

Ескпертът Ангел Борисов: Пилотска грешка е причинила проблема в Иран

Пилотска неточност е най-вероятната причина за казусът с държавния аероплан в иранското въздушно пространство. Това разяснява пред Frognews.bg авиоекспертът Ангел Борисов.
„ Когато става дума за прехвръкване над непозната територия, изключително такава като Иран, би трябвало да се осведоми изцяло тъкмо от кое място ще мине самолета. Той би трябвало да съблюдава оповестеното трасе. След като държавният авиоотряд е бил осведомен, че е нарушил маршрута си, то това е по този начин, няма по какъв начин да се получи неточност даже при отклоняване от километри “, разясни Борисов. По думите му при такива случаи даже може да се стигне до наложително приземяване на самолета, без значение дали е държавен или не.

„ Още преди няколко месеца съм изпратил на управляващите докладна за положението на Авиоотряд 28. Аз се занимавам с разбор на самолетни произшествия и ги предизвестих, че скоро може да разясня тяхна такава “, добави още Борисов.

„ Никоя друга европейска страна няма държавен авиоотряд. Всички летят с военните си, като по този метод се икономисват големи разноски и несъмнено, сигурността е на доста по-високо равнище. Виждаме, че водачите на държавния авиоотряд са разтренирани, не могат да изпълнят часовете си, а машата ръждясва на земята “, добави Борисов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР