Пилотите на Ryanair започват стачни действия с искания за по-добри

...
Пилотите на Ryanair започват стачни действия с искания за по-добри
Коментари Харесай

Пилотите на Ryanair в стачна готовност, планират протести през август и септември

Пилотите на Ryanair стартират протестни дейности с претенции за по-добри условия на труд и по-високи заплати. Това може да се отрази съществено на проектите на клиентите на нискотарифната самолетна компания, оповестява Си Ен Ен.

Асоциацията на английските водачи заяви, че 80% от членовете ѝ са дали своят вот в поддръжка на стачката, която ще е двудневна и ще се организира на два пъти в границите на две седмици - на 22 август и на 2 септември, осведоми Българска национална телевизия.

Най-големият нискотарифен транспортьор в Европа не съумя да реализира съглашение със чиновниците си по основни претенции.

От самолетната компания приканиха за възобновяване на договарянията, като обявиха че по-малко от половината от английските й водачи са членове на профсъюза.

Членуващите от самолетна компания Ryanair в английския пилотски профсъюз гласоподаваха през днешния ден в поддръжка на протестни дейности по-късно този месец, съобщи Ройтерс.

Причината е спор с управлението по отношение на изискванията на труд, заяви синдикатът Британска асоциация на водачите.

В имейл, пратен от Британската пилотска асоциация до членовете ѝ, синдикатът споделя, че неговите членове са пратили доста ясно и мощно обръщение до компанията и че 79,5% от подадените гласове са били за протестни дейности. Британската пилотска асоциация остава ангажирана за намиране на решение за споразумяване на разногласието с Ryanair.

Авиокомпания Ryanair съобщи, че стачните дейности имат поддръжката на едвам 30% от нейните водачи и че единствено половината от тях са членове на Британската асоциация на водачите. Компанията счита, че стачните дейности ще породят терзания за клиентите по време на празниците и ще нарушат техните проекти за пътешестване. Компанията приканва синдиката да се върне на масата на договарянията и се извинява откровено на клиентите за несигурността за тях, която може да възникне от стачните проекти на пилотския профсъюз.

През 2017 година Ryanair се съгласи да признае синдикатите за първи път, което породи серия от протестни дейности предходната година и най-после се стигна до сключване на групови трудови контракти сред Ръанаир и седем пилотски синдиката в Европа. Но Британската пилотска асоциация твърди, че пилотските синдикати в Испания, Ирландия, Швеция и Германия са постигнали дребен, в случай че не и никакви забележителен прогрес в диалозите с Ryanair.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР