Пилоти от украинските въоръжени сили започнаха обучение за управление на

...
Пилоти от украинските въоръжени сили започнаха обучение за управление на
Коментари Харесай

Украински пилоти започнаха обучение на F-16 в САЩ

Пилоти от украинските въоръжени сили започнаха образование за ръководство на изтребители F-16 във военновъздушна база в Аризона. Това заяви списание Air & Space Forces Magazine с позоваване на представител на Военновъздушни сили на Съединени американски щати.

Точният брой на участниците в програмата за образование не е прочут, единствено се споделя, че има „ дребен брой “. Не се прецизира какъв брой време ще продължи образованието, показва се единствено, че „ няколко месеца “.

Обучението ще се организира на изтребители от 162-ро крило на Националната въздушна армия на Аризона. Това е единственото звено в Съединени американски щати, което може да образова задгранични водачи.

Преди това украинският президент Владимир Зеленски съобщи, че образованието на водачи от украинските въоръжени сили в Съединени американски щати би трябвало да стартира през август.

Украйна чака да може да употребява F-16 в борба още през първата половина на 2024 година Няколко европейски страни са подготвени да показват самолета.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР