Пилотът на Мерцедес - Джордж Ръсел спечели спринтовото състезание на

...
Пилотът на Мерцедес - Джордж Ръсел спечели спринтовото състезание на
Коментари Харесай

Ръсел тръгва първи в Бразилия след провал на Верстапен

Пилотът на Мерцедес - Джордж Ръсел завоюва спринтовото съревнование на писта " Интерлагос " за Гран При на Бразилия. Той се оправи с двукратния международен първенец - Макс Ферстапен, и на следващия ден ще започва от първото място. Карлос Сайнц остана втори, а Люис Хамилтън трети. Ферстапен потъна до четвъртото място. Пилотът на Ферари има наказване за утрешния ден, което ще значи, че двата болида ще тръгнат от челните места в неделната конкуренция.

Пилотът на Хаас Кевин Магнусен сензационно завоюва квалификацията за съботното спринтово съревнование от Гран при на Бразилия във Формула 1. На пистата " Интерлагос " в Сао Пауло той записа най-бързото време и ще започва в съкратената конкуренция, която действително ще разпредели позициите за огромното неделно съревнование.

От втора позиция започва Макс Ферстапен, който е със средно-твърдите гуми на колата. Единственият различен водач, който е избрал този комплект е Николас Латифи. Всички останали водачи са на най-меките гуми за 24-те спортни обиколки, които ще предложи спринтовото съревнование.

Кевин Магнусен съумя да задържи първото си място при старта. Макс Ферстапен несъмнено изпита проблеми, а Джордж Ръсел даже се опита да го нападна, само че не съумя. Британецът опитва нова офанзива при започване на втората обиколка, само че нидерландецът още веднъж го задържа зад себе си. 

Пилотите на Алпин се забъркаха в проблеми. Естебан Окон и Фернандо Алонсо се приближиха прекомерно доста на пистата и имаше удар сред двамата. Алонсо трябваше да влезе в бокса поради счупено предно крило и остана на 20-то място.

Карлос Сайнц съумя да се пребори за четвъртото място с Ландо Норис. В третата обиколка пристигна и офанзивата на Ферстапен против Кевин Магнусен, който нямаше късмет да се отбрани. Пилотът на Ред Бул взе водачеството в спринтовото съревнование. Датчанинът от Хаас стартира съществено да губи позиции. Той се срина чак до пето място.

И съотборниците на Астън Мартин влязоха в забавна борба. Себастиън Фетел се опита да изпревари Ланс Строл, който обаче се отбрани рисково като затвори вратата на немския водач. Фетел трябваше да стъпи в тревата и да върне газта, с цел да не се стигне до случай. В 10-ата обиколка въпреки всичко, той съумя усшено да атакув канадският си съотборник. Този път Строл нямаше отговор. 

Джордж Ръсел не се съобщи и в средата на спортната отдалеченост - 12-ата обиколка, той опита няколко офанзиви против Макс Ферстапен. Нидерландецът съумя да се оправи с първите няколко опита за изпреварване от водача на Мерцедес. 

Поредицата от офанзиви на британеца дадоха резултат. Джордж Ръсел съумя майсторски да изпревари Макс Ферстапен и поведе в спринта на " Интерлагос " след 15 обиколки. 

Ланс Строл пък получи 10 секунди наказване поради случая с Фетел.

Определено решението на Ред Бул да постави средно-твърдите гуми на колата на Макс Ферстапен ще бъде съществено дискутирано. Нидерландецът загуби доста скорост и бе изпреварен от Карлос Сайнц, а в 19-ата обиколка и Люис Хамилтън съществено притисна двукратния международен първенец. 

Никакъв късмет за Ферстапен. Люис Хамилтън също съумя да мине пред него без особени проблеми. Нидерландецът остана на 5-то място, а зад него се озова съотборникът му - Серхио Перес. 

Позициите се резервираха, Ред Бул не замени местата на водачите си, защото Серхио Перес се нуждае от допустимо най-вече точки, с цел да се пребори за второто място в шампионата. Шарл Льоклер остана 6-ти, а Кевин Магнусен, който започва от първото място, приключи на 8-а позиция.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР