Пилот на самолет засне необичайно червено сияние, което се е

...
Пилот на самолет засне необичайно червено сияние, което се е
Коментари Харесай

Загадъчно явление се появи над Тихия океан

Пилот на аероплан снима извънредно алено зарево, което се е появило над Тихия океан в региона на полуостров Камчатка. Загадъчното зарево е било видяно и от други самолети.

Пилотът на холандския Боинг-747, който летял от Хонг Конг за Анкоридж, Аляска, споделя, че в към 5 часа сутринта на 24 август той е забелязал необикновеното светлинно събитие.

По това време самолетът се е намирал на 10 000 метра височина. Пилотът споделя, че през цялата си процедура в небето, в никакъв случай не е ставал очевидец на сходен естествен феномен и то над регион, които не е обитаем.

Необикновеното алено зарево се е появило на юг от полустров Камчатка и било неотложно снимано от водача. Останалите пасажери в самолета също удостоверяват, че са видели въпросната особеност.

В началото екипажът на самолета мощно се тормозил от невероятните петна над Тихия океан и незабавно се обадили да оповестят за естественото събитие. Диспечерите обаче ги успокоили, като споделили, че явлението е видяно и от други самолети.

 Пилот

Експерти допускат, че естественото събитие се е появили след подводно изригване на вулкан в Тихия океан, поради което са се появили и алените следи.

Според учените тази догадка е най-правдоподобна, защото полуостров Камчатка се намира в така наречен Тихоокеанският огнен пръстен, в който постоянно се записват трусове и вулканични изригвания.

Освен полуостров Камчатка Тихоокеанският огнен пръстен включва и Япония, Тайван, Филипините, остров Целебес, Молукските острови, остров Нова Гвинея, Нова Зеландия и Антарктида.

Дължината му е към 40 000 километра и обгръща 452 вулкана, като 75% от тях са дейни. Именно поради това тази област постоянно е заливана от талази цунами.

Дали обаче явлението е провокирано от вулкан следва да се разбере.

Много от хората отхвърлят тази концепция, като част от очевидците споделят, че преди да се популяризира алената светлина са видели отвесна бяла светлина над мястото.

Някои от пасажерите споделят, че са почувствали необикновен дискомфорт, когато са прелитали над региона.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР