Пикът новозаразени се очаква около 10 април и след това

...
Пикът новозаразени се очаква около 10 април и след това
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Пикът ще е през април

„ Пикът новозаразени се чака към 10 април и по-късно ще спада “. Това съобщи пред Нова телевизия шефът на УМАЛ Пирогов проф. Асен Балтов. Той уточни, че в лечебното заведение има 390 настанени пациенти с COVID-19, 10 са  деца, а 40 са интубирани в реанимация.

По думите му лечебното заведение поема пациентите, които идват. Ако няма кревати с О2, ги пренасочват на друго място,  в случай че това се постанова. 365 кревати с О2 има в Пирогов.

Според проф. Балгов има потребност от строги ограничения за две седмици включително затваряне на детски градини, прекъсване на учениците от 1 до 5 клас, затваряне на заведенията за хранене, фитнесите и моловете.

„ Мисля, че всички би трябвало да са солидарни и да разберем, че сега има потребност от две седмици със строги ограничения, които въпреки всичко да ни оказват помощ да преодолеем този сериозен пик, който ни чака. “, разяснява проф. Балтов. Той добави, че самият вирус се е видоизменил. От 46 новопостъпили пациенти с COVID-19 през последното денонощие в " Пирогов " единствено двама нямат английския вид. По думите му този вариант трайно се настани в България, в София.

Проф Балтов разяснява още, че от ден на ден са разболелите се с Коронавирус под 18 години. Той посочи, че сега в Пирогов има 10 настанени деца, те са с пневмония, само че не са в тежко положение. В лечебното заведение ще открият още 20 кревати за деца, като 10 ще са реанимационни.  

Британският вид несъмнено е по-заразен. " Трябва в действителност да сме готови с повече детски кревати и за родилките. Трябва да сме готови. ", разяснява още шефът на незабавната болница. Той почерта, че здравните управляващи не губят надзор над обстановката, въпреки хората да не са удовлетворени. По думите му по-важно е да има места в лечебните заведения, а не в заведенията за хранене.

Той добави, че е обезпечена втора игла за всеки ваксиниран с първа доза.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР