Пиенето на алкохол дори и в минимални количества е опасно

...
Пиенето на алкохол дори и в минимални количества е опасно
Коментари Харесай

7 лекарски съвета: Ето как да намалим вредата от алкохола

Пиенето на алкохол даже и в минимални количества е рисково за здравето ни. Алкохолните питиета съдържат етилов алкохол, който има гибелен резултат върху човешката нервна система.

Депресия, промени в настроението, алкохолизъм, понижаване на мозъчните неврони - това са единствено дребна част от проблемите, с които тялото може да се сблъска при консумация на алкохол.

На първо място алкохолните питиета нанасят щета на органите на стомашно-чревния тракт. Гастрит, язва на стомаха, цироза на черния дроб, панкреатит - това са първите болести, дължащи се на несъразмерна консумация на алкохол.

Алкохолът обаче е в положение да " удари " и сърцето, увеличавайки риска от инсулт и тахикардия. Това се дължи на освобождението на катехоламини - субстанции, които са виновни за акомодацията на организма към несъразмерния стрес.

Как да пием алкохол безвредно?
„ Забраната “ и като цяло всяко фрапантно ограничение на използването на алкохол в дълготраен проект няма огромна изгода за обществото като цяло. Важно е да се разбере, че не съществува „ безобидна “ доза алкохол за здравето, само че редица ограничавания могат да сведат до най-малко резултата му върху тялото ни.

Д-р Юрий Павлович Сиволап, лекар на медицинските науки и професор в катедрата по психиатрия и наркология на И.М. Сеченов, дава седем съвета за понижаване вредата от алкохола, написа електронното издание popmech.ru.

1. Умереност

Универсалният и най-надежден принцип е да се пие колкото се може по-малко и по-рядко.
Учени не откриха ефикасни средства против махмурлук, вижте какво оказва помощ
Учени от Англия са анализирали резултатите от 21 проучвания на средства против махмурлук и са стигнали до извода, че нито специ...
Прочети повече
Тук главното предписание е умереността. По този метод е допустимо да се понижи вредата от алкохола допустимо най-ефективно.

2. Ако не страдате от болести на стомаха и червата, по-добре е да дадете желание на сухите виновност

Сухото вино елементарно ще задоволи желанието ви за консумация на алкохол. Спиртните питиета би трябвало да се употребяват единствено в дребни количества. Силният алкохол, да вземем за пример водката, може да предизвика положение на стомашната лигавица, близо до изгаряне. Напитките с високо наличие на алкохол би трябвало авансово да се разредят.

3. Разредете сухото червено вино с вода

Ако консумираме разводнен алкохол, щета за здравето ни ще е по-малка. В случая общата доза чист алкохол ще е по-малка и нездравословният му резултат му ще бъде редуциран до най-малко.
Рецептата на разузнавачите, или по какъв начин да не препиете на Нова година
Лекарят и тв водещ Александър Мясников разруши известните легенди за профилактиката и лекуването на махмурлука. Например обезболяващите ср...
Прочети повече
4. Пийте мултивитамини

Тъй като окисляването на алкохола в организма изисква нараснала консумация на витамини, заложете на мултивитамини. В този случай зеленчуците и плодовете ще оказват помощ за понижаване на вредата от алкохола.

5. Пийте повече вода

Изпихте чаша вино? След това изпийте две чаши вода. Това ще понижи доста вредата на алкохола върху здравето ви.

6. Не прекалявайте с количеството
Отпечатъкът на алкохола, или по какъв начин да разпознаем " виненото лице " при дамите
Някои неприятни привички водят до прибързано стареене, което мощно се отразява на външния тип. Любителките на алкохола могат елементарно да бъда...
Прочети повече
Съществуват по този начин наречените общоприети дози алкохол, които не предизвикват щета за здравето. В другите страни тази доза включва от 13,7 гр до 20 гр чист алкохол. Смята се, че за мъжете безвредното количество алкохол е 14-28 дози седмично, а за дамите - 7-14 дози за същия интервал. Но тази стандартизация е условна и за някои хора рискът от утежняване на здравето поражда даже при пиянство на доста дребни количества алкохолни питиета.

7. Самоконтрол

Ако човек пие по-често, в сравнение с е възнамерявал, това демонстрира нарушаване на способността му за самоконтрол. И това към този момент е основен симптом за алкохолна взаимозависимост или най-малко демонстрира опасността от появяването му.

Невъзможността да се въздържате от пиянство на алкохол в обстановка, в която е по-добре да не пиете, е много сериозен проблем.

Важно: Статията е само с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор и със съответния експерт!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР