Пиенето и пушенето на плажа ще останат в миналото, когато

...
Пиенето и пушенето на плажа ще останат в миналото, когато
Коментари Харесай

След почистване и при строги нови правила остров Боракай очаква туристи

Пиенето и пушенето на плажа ще останат в предишното, когато остров Боракай, най-известното туристическо направление на Филипините, стартира да приема още веднъж посетители след шестмесечно спиране, оповестиха управляващите, представени от международните организации.
Островът, прочут с купонджийската си атмосфера, още веднъж стартира да приема туристи на 26 октомври. Президентът Родриго Дутерте подреди през април Боракай да бъде затворен за гости, откакто през годините на неконтролиран достъп до идиличното кътче го трансформира, по думите на президента, в „ клоака “.
Боракай ще се отърси от пиенето и пушенето по своите плажове и единствено на 19 000 туристи ще бъде разрешено да се намират по едно и също време на острова. Правилата са ориентирани към отбраната на нежната екосистема на мястото, където до 40 000 туристи се допускаха на пясъка или плуваха в тюркоазените води в пиковите за посещаемост интервали.
" Искахме плажната линия да бъде чиста и да бъде заета от туристите ", сподели заместник-министърът на околната среда Шервин Ригор пред телевизия ABS-CBN.

Преди затварянето островът от 1000 хектара привличаше по два милиона туристи годишно, внасяйки почти 1 милиарда $ доходи в стопанската система. Правителството съобщи, че затварянето на Боракай е асъдействало за внезапно закъснение на филипинския стопански напредък през второто тримесечие, само че Дутерте уточни, че почистването си заслужава.
В хода на подготовката за повторното отваряне питейни заведения, заведения за хранене и хотели бяха разрушени, с цел да се възвърне 30-метров сектор от пясък сред водата и туристическите региони. Този пояс ще бъде отвън границите за пиенето, пушенето, сватбите, продавачите и предлагащите разтривки - действия, които могат да се правят в хотели и заведения за хранене.
Новите правила също по този начин плануват да забранят големите плажни празненства, на които участват десетки хиляди туристи през уикенди, измежду които 1 май, Денят на труда, който е и връх на туристическия сезон.
Правителството ще позволи единствено 6000 хотелски стаи, половината от настоящия брой, а останалата част ще излязат от бизнеса поради неспазване на екологичните и други нормативни условия. От боракайските хотели в този момент се изисква да слагат свои лични пречиствателни станции за отпадъчни води, до момента в който боклуците ще се внасят на шлеп всяка вечер и ще се транспортират през морето до хранилище.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР