ПГ ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на парламента проекторешение за определяне

...
ПГ ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на парламента проекторешение за определяне
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага пределна цена за литър гориво от 2.70 лева

ПГ ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на Народното събрание проекторешение за установяване на пределни цени на моторните горива. Това разгласи на брифинг в Народното събрание ръководителят на парламентарната група Десислава Атанасова.
От ГЕРБ оферират пределна цена за литър гориво от 2,70 лева Атанасова посочи, че предлагането е за бензин А95, газьол и метан, а предлагането за таван на цените да е за интервала 1 август 2022 година до 31 декември 2022 година
"Има три съществени аргументи за високата инфлация в България – цената на електрическата енергия, цената на газа и цената на горивата ". Това съобщи на брифинг на ПГ на ГЕРБ-СДС националният представител Делян Добрев, съобщи БГНЕС.
Добрев акцентира, че специалисти, публицисти и неопозиционни партии повтарят това, което ПГ на ГЕРБ-СДС сподели преди един месец, а точно, че потребителите надплащат с 1 лев повече за горива и това коства 3,5 милиарда лв. на година.
"Очевидно е, че проблем има, явно е, че държавното управление не може, само че и не желае да се оправи с него ", счита Добрев. „ Същото това държавно управление изнудваше Европейската комисия България да купува съветски нефт “, съобщи той. Добрев посочи, че българският консуматор не е спечелил нищо от това, само че добави, че е реалност, че българският консуматор е изгубил 3,5 милиарда лв., някой ги е взел.
"Ние предлагаме да задължим Министерски съвет да спре тази кражба от горивата, да възвърне естествената цена от 2,70 лв. на бензина и на дизела, в случай, че ние купуваме съветски нефт, който и предходната година, и зимата, и есента, и пролетта, и последните 12 месеца не е трансформирал цената си ", сподели още Добрев. „ Защо, в случай че съветският нефт не е трансформирал цената си, индустриалните разноски са същите, акцизът е същият, ДДС-то е същото, за какво горивата набъбнаха с повече от 1,20 – 1,30 лв. за последните 6 месеца единствено. Какъв е ползата на държавното управление да пази „ Лукойл “ и да пази съветския нефт? Защо настояват, че когато купуваме съветски газ финансираме войната в Украйна, когато купуваме съветски нефт не финансираме войната в Украйна? Или като парите минават през швейцарски сметки това не е финансиране на войната в Украйна, а финансиране на някой различен “, съобщи Делян Добрев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР