Pfizer, BioNTech и Moderna печелят по над 65 000 долара

...
Pfizer, BioNTech и Moderna печелят по над 65 000 долара
Коментари Харесай

Pfizer, BioNTech, и Moderna печелят по 65 000 долара на минута

Pfizer, BioNTech и Moderna печелят по над 65 000 $ всяка минута с продажбата на своите извънредно сполучливи препарати против Covid-19, до момента в който най-бедните страни в света остават неимунизирани. Това сочи нов разбор, съобщи Агенция Франс Прес.

Компаниите са продали по-голямата част от препаратите си на богатите страни, като по този начин оставят по-бедните страни без ваксини против вируса, съобщи Народният алианс за ваксини (PVA), - коалиция, която се бори за по-широк достъп до имунизациите против Covid, и която базира изчисленията си върху докладите на фирмите.
Решено: Въвеждат локдаун за неимунизираните в цяла Австрия
В Австрия от среднощ влиза в действие локдаун за неимунизирани против Коронавирус. Това заяви през днешния ден на конференция федералният канцлер Алексан...

Алиансът пресмята, че трите компании ще имат обща облага от 34 милиарда $ единствено през тази година, което прави над 1000 $ на секунда, или 65 000 $ на минута, или 93,5 милиона $ дневно.

„ Неприлично е, че единствено няколко компании печелят милиони долари на всеки час, до момента в който единствено 2% от хората в страните с ниски приходи са били изцяло имунизирани против ковид “, споделя Мааза Сейум от Африканския алианс за ваксини на народа. „ Pfizer, BioNTech и Moderna са употребявали своите монополи, с цел да дадат приоритет на най-печелившите контракти с най-богатите държавни управления, оставяйки страните с ниски приходи обречени на гибел “.

Pfizer и BioNTech са доставили по-малко от 1% от общите си доставки за страни с ниски приходи, до момента в който Moderna е доставила единствено 0,2%, споделят от Алианса за ваксини. В момента 98% от хората в страните с ниски приходи не са изцяло имунизирани.

Действията на трите компании са в контрастност с AstraZeneca и JohnsonJohnson, които дават имунизациите си с нестопанска цел, макар че и двете оповестиха, че плануват преустановяване на това съглашение в бъдеще, защото пандемията отшумява .
Pfizer подаде заявление за имунизиране на деца над 5 години в Япония
Американско-германският консорциум Pfizer/BioNTech подаде заявление в министерството на опазването на здравето на Япония за приемане на раз...

Алиансът съобщи, че макар че са получили обществено финансиране от над 8 милиарда $, Pfizer, BioNTech и Moderna са отхвърлили апелите да споделят технологията на имунизациите си с производители в страни с ниски и междинни приходи. Този ход, съгласно СЗО, можеше да " усили световното предложение, да понижи цените и да избави милиони животи. "

В случая е макар експлицитния напън от Белия дом и настояванията на СЗО компанията да си сътрудничи и да помогне за ускорение на проекта за имунизиране в Южна Африка.

Докато основният изпълнителен шеф на Pfizer Алберт Бурла отхвърли шерването на технологии като „ рискова нелепост “, решението на СЗО по-рано този месец потвърждава, че разрастващите се страни имат потенциал и опит, добави PVA.

PVA, чиито 80 члена включват Африканския алианс, Global Justice Now, Oxfam и UNAIDS, приканва фармацевтичните корпорации неотложно да преустановят правата на интелектуална благосъстоятелност върху имунизациите против Коронавирус, като се съгласят с оферти отвод от съглашението TRIPS на Световната комерсиална организация.
СЗО: Ваксините против Коронавирус могат да се модифицират всяка година
Появата на нови рискови разновидности на ковид може да наложи годишна трансформация на имунизациите против COVID-19, какъвто е в този момент казусът...

Повече от 100 народи, в това число Съединените щати, поддържат този ход, само че той е блокиран от богати страни, в това число Обединеното кралство и Германия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР