Певицата Лиляна Деянова, известна на широката публика с творческия псевдоним

...
Певицата Лиляна Деянова, известна на широката публика с творческия псевдоним
Коментари Харесай

ЛиЛана остана без скъпата си кола, подарена й от Черепа

Певицата Лиляна Деянова, известна на необятната аудитория с креативния псевдоним ЛиЛана, остана без поръчковото си Porsche Panamera, харизано ѝ преди 2 години от нейния „ покровител “ Васил Божков.

Тузарското возило на заводска стойност над 150 000 евро е било конфискувано от ЛиЛана преди седмица от чиновници на Министерство на вътрешните работи по предписание на Специализираната прокуратура и антикорупционната комисия КПКОНПИ.

Немският автомобил е бил претрупан на паяк и откаран в гараж на Министерство на вътрешните работи. Така първокласният подарък, изработен от Васил Божков на русокоската, се причисли към флотилията от иззети возила на укриващия се в ОАЕ от родното правораздаване хазартен необут. Тази пролет полицията иззе от гаража на НОВЕ холдинг няколко лимузини на Черепа, измежду които и финален модел Maibach. Возилата към момента не се водят публично иззети, това ще се случи при неоправдателни присъди, или при констатация на КПКОНПИ, че колите са купени с пари с неразбираем генезис.

ЛиЛана е подсъдима дружно с брат си Александър, съдружника си Мартин Димитров и още двама души за злоупотреби с еврофондове. Според обвиняванията, повдигнати ѝ от Специализираната прокуратура тази пролет, знойната русокоска е управлявала незаконна тайфа за източване на милиони левове от европейски средства, а ръководени от нея сдружения са продавали софтуери и цифрови платформи, представяйки ги за създадени от компанията артикули.

По тази скица ЛиЛана е прибрала непозволено над 2,5 млн. лева по европейската стратегия „ Иновации и конкурентноспособност “.

Певицата е на независимост от няколко месеца, само че следствието против нея продължава. Според ангажирани в следствието, ЛиЛана може да се снабди и с обвиняване за пране на пари, защото през нейни сдружения за последните 5 години са минали милиони левове, а част от средствата са постъпили от офшорни компании с неразбираема благосъстоятелност.

Същевременно „ Уикенд “ научи, че против ЛиЛана е изразила подготвеност да свидетелства Ася Йочева, брачна половинка на отказалия се от футбола досегашен национал Чавдар Янков. Футболната брачна половинка също е с повдигнати обвинявания като част от незаконната тайфа на Лиляна Деянова за непозволено асимилиране на европейски средства. Йочева се води шеф на записаната в Англия компания „ Телерайз Лимитед “, от която ЛиЛана е купувала фиктивно софтуери.

Пред угрозата да се снабди с неоправдателна присъда, Ася Йочева към този момент е дала предварителни показания пред криминалистите, че е била подведена от русокоската за сключването на фиктивни договори. Засега обаче показанията ѝ не са снети писмено в наличието на прокурор или арбитър.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР