Певицата Били Айлиш се извини за расистка обида, която изрекла

...
Певицата Били Айлиш се извини за расистка обида, която изрекла
Коментари Харесай

Били Айлиш се извини за расистка обида

Певицата Били Айлиш се извини за расистка засегнатост, която изрекла във видеозапис отпреди пет години и публикуван в TikTok преди дни.

Американската тийн сензация разгласява извинението си в Innstagram. Тя показва, че е била на 13 или 14 години, когато е юридически записът, не е знаела смисъла на думата, която употребила и не е желала да обиди никого.

" I am appalled and embarrassed and want to barf that I ever mouthed along to that word. "

— HuffPost UK Entertainment (@HuffPostUKEnt)
Самата мисъл, че мога да нараня някого, " разрушава сърцето ми ", написа певицата.

" Независимо от възрастта и незнанието ми тогава, нищо не може да ме извини, че съм наранила някого. Затова скърбя и се оправдавам ", написа Айлиш.

" Всеки от нас би трябвало да продължава да се вслушва и да се учи ", прибавя Айлиш.

Тя признава, че се усеща " ужасена и смутена " от клипа, в който произнася с присъща интонация дума, обидна за азиатците.

Редактираната компилация беше споделена по-рано този месец в TikTok от консуматор с ник lcxvy.
Снимка: Instagram  Били Айлиш се извини за расистка засегнатост

Във видеото може да се види, че Ейлиш произнася част от текста на песента „ Fish “ - сингъл от 2011 година на Tyler, the Creator, включваща редица неуместни изрази, измежду които и обидни думи против азиатците.

Бившият рапър на Odd Future не е чужд с лирическите си несъгласия. През 2015 година Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство цитира текстове от албума „ Goblin “, в който участва и песента „ Fish “, като забрани на изпълнителя да влиза в страната за три до пет години.

Айлиш се обърна и към втори клип, за който потребителят на TikTok твърди, че певицата употребява позорен, саркастичен азиатски акцент.

По тоюзи мотив певицата изясни, че това е „ малоумен, фиктивен глас... нещо, което започнах да върша като дете и съм правил целия си живот, когато приказвам с домашни любимци, другари и семейство. "
Поп певицата, чийто втори студиен албум би трябвало да излезе идващия месец, добави, че „ това е безспорна нелепост и по никакъв метод не е реплика или насмешка с азиатците... "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР