Peugeot представи новото поколение на хечбека 308. Според информацията от

...
Peugeot представи новото поколение на хечбека 308. Според информацията от
Коментари Харесай

Ето го новото Peugeot 308

Peugeot показа новото потомство на хечбека 308. Според информацията от френската марка, в Европа продажбите на новите коли ще стартират през втората половина на тази година. Производството на новото 308 ще бъде открито във Франция в град Мюлуз. Цените на новата генерация ще бъдат оповестени по-късно. Новото 308 се изправя непосредствено против Volkswagen Golf и компания.
 Ето го новото Peugeot 308 (ВИДЕО)

Още нещо любопитно е, че Peugeot 308 е първият френски автомобил с новата емблема. Логото е триъгълен щит с лъвска глава и надпис „ Peugeot “ от горната страна. От компанията означават, че новата емблема символизира прехода на марката към идващото равнище.

 Ето го новото Peugeot 308 (ВИДЕО)

Автомобилът леко се е нараснал в габаритни размери спрямо предшественика си. Новото 308 получава и друга радиаторна решетка, LED фарове с дневни светлини, стилизирани като „ лъвски зъби “, панорамен покрив и нови задни светлини, обединени от лъскава черна вложка. Като цяло на клиентите ще бъде препоръчан избор от седем цвята на каросерията и джанти с диаметър от 16 до 18 цола.
 Ето го новото Peugeot 308 (ВИДЕО)

Френските инженери са скрили датчиците и радарите на системата за подкрепяне на лидера под логото на компактния хечбек. Коефициентът на въздушно противодействие също впечатлява. Той е 0.28. Обемът на багажника е 412 литра, а при сгънати задни седалки този параметър се покачва до 1 323 литра.
 Ето го новото Peugeot 308 (ВИДЕО)

Салонът е оборудван с волан с две спици, цифрово табло, навигационна система TomTom, безжично зарядно за смарт телефон, 10-инчов мултимедиен екран и аудио система Focal с 10 високоговорителя. На разположение на лидера са и LED амбиентно осветяване в 8 цвята, както и филтрираща система Clean Cabin, която прочиства въздуха в салона.



Списъкът с електронни асистенти включва: адаптивен круиз надзор, система за поддържане на лентата, предизвестие за идни ограничавания, адаптиране на скоростта в завоите и функционалност за полуавтоматична промяна на лентата за изпреварване. На водача също са разполагаем и система за наблюдаване на " сляпа " зона, камера за задно виждане и система за помощ при паркиране.



Хечбекът е построен на платформата EMP2. Гамата от мотори се състои от 1.2-литрови бензинови елементи с три цилиндъра със мощ 110 и 130 конски сили. Също по този начин, на клиентите ще се предлага дизелов четирицилиндров елемент с размер 1.5 литра. Мощността на дизела е 130 конски сили. Автомобилът получава и две хибридни модификации с мощ от 180 и 225 конски сили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР