Петролни танкери блокираха турските проливи, след като новите санкции за

...
Петролни танкери блокираха турските проливи, след като новите санкции за
Коментари Харесай

Петролни танкери блокират Босфора и Дарданелите

Петролни танкери блокираха турските проливи, откакто новите наказания за съветския недопечен нефт влязоха в действие от през вчерашния ден. За да преминат през Босфора и Дарданелите Анкара желае цялостно застрахователно покритие на плавателните съдове.

Съгласно последните ограничения против Кремъл танкерите с съветски недопечен нефт нямат право на западна морска застраховка, в случай че суровината не се продава под горната граница от 60 $ за барел, напомни Financial Times.

Русия даде обещание да продължи да изнася своя нефт, даже в случай че бъде откъсната от западните застрахователни пазари.

Около 19 танкера със недопечен нефт чакат да прекосят турските води от понеделник, съобщи изданието, базирайки се на корабни брокери, търговци на нефт и спътници за следене на придвижването на морските съдове. Те са закотвени на входа на Босфора и Дарданелите – двата протока, които свързват съветските черноморски пристанища с интернационалните пазари. Единият от тях е дошъл на 29 ноември и чака към този момент седмица, заяви корабен брокер пред кореспондент на изданието, поискал анонимност.

Русия съобщи в понеделник, че западното ограничаване на цените на нейния нефт би дестабилизирало световните енергийни пазари, само че няма да повлияе на способността й да поддържа военната интервенция в Украйна.

На този декор цените на петрола се движат покрай 11-месечно дъно, заяви Trading Economics.



Фючърсите на суровия нефт WTI паднаха под границата от 76 $ – най-ниското равнище от януари, заради опасения за едва световно търсене. Развитите стопански системи, изключително Съединени американски щати и Европа, са очевидци на спад в индустриалната интензивност, в резултат на стягане на финансовите условия.

По-добрите от предстоящото данни за услугите и работните места в Съединени американски щати разпалиха терзанията, че Фед ще постанова нападателни ограничения за нескончаем интервал. ОПЕК+ реши да се придържа към съществуващата си политика за понижаване на добива на нефт с 2 милиона барела дневно до 2023 г.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР