Петролната криза в Украйна, която възникна заради войната с Русия,

...
Петролната криза в Украйна, която възникна заради войната с Русия,
Коментари Харесай

ПЕТРОЛНАТА КРИЗА В УКРАЙНА: Недостигът на гориво на бензиностанциите ще продължи и през май

Петролната рецесия в Украйна, която породи поради войната с Русия, не може елементарно да бъде преодоляна, написа „ Украйна 24 “.

Недостигът на гориво на украинските бензиностанции ще продължи и през май, макар че украинските компании закупиха задоволително гориво за потребителите още през април. Това сподели шефът на консултантската компания А-95 Сергей Куюн в ефира на „ Украйна 24 “.

Според него управляващите към този момент се пробват да решат казуса с дефицита на гориво, само че това е много дълъг развой.

„ Проблемите не са даже в нас, а в Европа, която няма подобаващия транспортен потенциал за навреме снабдяване на гориво. Украински компании закупиха огромни размери през април, само че не могат да ги доставят в Украйна заради липса на цистерни и локомотиви. Сега държавното управление се оправя с този проблем. Ще се опита да го реши ", съобщи Сергей Куюн.

Той също по този начин сподели, че в този момент в Украйна горивото не се съхранява на петролни хранилища заради войната и ракетните офанзиви – то се доставя неотложно на бензиностанциите.

Според специалисти от Световната банка цената на горивото ще доближи „ исторически високи равнища “.

Цените на силата ще се покачат с повече от 50% през 2022 година и ще бъде допустимо да се стабилизира пазара единствено през 2023-2024 година

Всичко това се дължи на войната с Русия, която наруши логистичните и индустриалните процеси, отбелязва се, че пазарът на горива претърпява толкоз огромно повишаване на цените за първи път от 2013 година
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР