Петорната съдебномедицинска експертиза, направена на момичето в Пловдив, е от

...
Петорната съдебномедицинска експертиза, направена на момичето в Пловдив, е от
Коментари Харесай

Повдигат нови обвинения на Георги, наранил жестоко 18-годишното момиче от Стара Загора

Петорната съдебномедицинска експертиза, направена на момичето в Пловдив, е от 150 страници

След осъществен разбор на събраните доказателства от разпити на очевидци, в това число допълнителeн разпит на потърпевшата Дебора Михайлова, на 18 години, писмени доказателства - в това число спомагателна съдебномедицинска документи, показана от процесуалния представител на потърпевшата, направените изводи по назначените експертизи – сложна петорна съдебномедицинска експертиза, техническа, тройна сложна експертиза – ДНК, дактилоскопна и трасологична, наблюдаващите прокурори от Районна прокуратура - Стара Загора сплотяват следствията по двете досъдебни производства по отношение на Георги Георгиев, на 26 година, и следва да му издигнат нови обвинявания. Това оповестиха през вчерашния ден от Апелативната прокуратура в Пловдив, като в известието имената на мъжа и на момичето са дадени с букви.

Петорната съдебномедицинска експертиза, назначена от прокуратурата, бе осъществена в Пловдив, откакто правосъдните лекари от Стара Загора си направиха отказ. Тя съдържа 150 страници с констатациите на медиците за нанесените на момичето контузии, научи " 24 часа ".

Новите квалификации са за осъществени три закононарушения - по член 143, ал.1 от Наказателния кодекс, по член 131, ал.1, т.5 и т.9 вр. член 129, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс и по член 144, ал.3, вр. член 26, ал.1 от Наказателния кодекс, разясняват от обвиняването.

Престъплението по член 143, ал.1 от Наказателния кодекс е за това, че на 26.06.2023 година в град Стара Загора в стая в апартамент мъжът е принудил момичето да претърпи нещо обратно на волята си, като остригал част от косата й и използвал мощ - удар с пестник. Това обвиняване по отношение на Георгиев е ново.

Престъплението по член 131, ал.1, т.5 и т.9 вр. член 129, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс е за това, че на 26.06.2023 година в Стара Загора, с особена свирепост и по изключително непосилен метод той е предизвикал на Дебора двустепенна междинна телесна щета, изразяваща се в черепно-мозъчна контузия, мозъчен оток и лека мозъчна травма, довели до разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други елементи от тялото. След като в първата експертиза, направена от краткотрайно отстранения от работа правосъден доктор доктор Теодор Стаматов, бе написано, че потърпевшата е получила краткотрайно разстройство на здравето, само че без заплаха за живота, в новата експертиза към този момент се приказва за получена краткотрайна заплаха за живота на момичето, която значи нанесена междинна телесна щета, за особена свирепост и така нататък Тук към този момент повдигнатото обвиняване на Георги Георгиев за нанесена междинна телесна щета ще бъде прецизирано съгласно новите доказателства по отношение на него.

Прокуратурата поддържа и към този момент повдигнатото обвиняване на мъжа за закана за ликвидиране към Дебора - съгласно нея, отправена на 6 пъти през първата половина на 2023 година

Повдигането на новите обвинявания ще се извърши персонално от наблюдаващите прокурори в наличието на бранителите на обвинения, който е с избрана мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по досъдебно произвеждане, водено против него за закана с ликвидиране по член 144, ал.3, вр. член 26, ал.1 от Наказателния кодекс по отношение на Михайлова. Това в понеделник не стана заради претовареност на бранителите на Георги Георгиев. " Ще се опитаме да предявим новите обвинявания да средата на седмицата. Ако бранителите на мъжа не престават да не могат да участват, ще му назначим длъжностен бранител, с цел да не бавим процедурата ", безапелационна бе районния прокурор на Стара Загора Таня Димитрова.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР