Петима български спортисти излязоха на олимпийската сцена в 11-ия ден

...
Петима български спортисти излязоха на олимпийската сцена в 11-ия ден
Коментари Харесай

Почти пълно фиаско за българите в 11-ия ден на олимпиадата

Петима български спортисти излязоха на олимпийската сцена в 11-ия ден от игрите в Токио 2020 и четирима от тях завършиха присъединяване още след първата си изява. Петият пък ще се надява на положително развиване на събитията, с цел да продължи напред.

В утринната сесия от лекоатлетическия шампионат на старт застанаха двете ни представителки в спринта на 200 м при дамите - Инна Ефтимова и Ивет Лалова-Колио . И двете останаха на 5-о място в своите серии и отпаднаха от битката за 1/2-финалите.

В трета серия Ефтимова финишира последна с време 23,42 сек., с една стотна по-бавно от най-хубавия ѝ резултат тази година. В пета серия пък Лалова остана предпоследна с персонално достижение за сезона от 23,39 сек. Това отреди на нашите позиции отвън Топ 30 на общото класиране - Ивет е 31-ва, а Инна е 33-та от 41 участнички в дисциплината.

По правилник за втората фаза се класираха първите три във всяка от общо седемте серии плюс четирите най-хубави губещи времена. Най-бърза в пресявките беше намибийката Кристин Мбомба със международен връх за девойки до 20 година - 22,11 сек., а с най-слаб резултат отвън челните тройки в 1/2-финалите влезе гъркинята Рафалия Спанудаки - 23,16 сек.

 

НА ТЕПИХА

Турнирът по битка пък стартира с съвсем цялостно крушение за нашите национали. От първите ни трима представители единствено един резервира късмет за присъединяване в репешажите за бронзов орден, а другите двама завършиха безславно.

В кат. до 68 кг при дамите Мими Христова загуби първата си битка с 5:7 т. против Меерим Жуманазарова (Кирг). Завършекът на 1/8-финала беше трагичен за българката, която 20 сек. преди края водеше с 5:4. Малко преди последния сигнал шампионката на Азия осъществя сполучлива офанзива и обърна за 6:5, а след това нашата загуби обжалване, довело до крайния резултат. На 1/4-финалите Жуманазарова отстъпи с 2:3 пред Блесинг Оборудуду (Ниг) и олимпийските игри завършиха за Христова.

Същото се случи и с Айк Мнацаканян в кат. до 77 кг в класическия жанр при мъжете. В I кръг българският национал загуби с 1:3 т. от Божо Старчевич (Хър), откакто направи две несполучливи офанзиви от сутерен, а съперникът му се възползва от единствения си късмет за две точки през втората част. На 1/4-финалите хърватинът бе победен от Мохамадали Гераеи и това постави завършек на очакванията за присъединяване в репешаж на Айк.

Такъв късмет резервира само Кирил Милов в кат. до 97 кг при класиците. Той започва с победа с 3:1 над турчина Дженк Илдем на 1/8-финалите, след което отстъпи с 0:6 т. пред иранеца Мохамадади Сарави, който за малко да реализира механически туш, само че две точки му бяха анулирани в края. Надеждата на нашия е азиатецът да се класира за финала, с цел да го изтегли в репешажите за бронза.

Полуфиналите в категорията ще се проведат към 12:30 ч. българско време през днешния ден.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР