Петдесет и шест годишният Шанахан, бивш заместник-министър на отбраната, оглави

...
Петдесет и шест годишният Шанахан, бивш заместник-министър на отбраната, оглави
Коментари Харесай

Тръмп ще предложи Патрик Шанахан за постоянен шеф на Пентагона

Петдесет и шест годишният Шанахан, някогашен заместник-министър на защитата, оглави краткотрайно Пентагона след шумната оставка на Джим Матис в края на декември предходната година заради дълбоки различия с президента Тръмп, основно по въпроса за изтеглянето на американските войски от Сирия, напомня Франс прес.
Назначението на Шанахан би трябвало да бъде утвърдено от Сената.

" Като изпълняващ длъжността началник на Пентагона Шанахан потвърди в последните няколко месеца, че е повече от дипломиран да оглави министерството и ще продължи да прави отлична работа ", уточни в изказване говорителката на Белия дом Сара Сандърс, представена от Асошиейтед прес.

Малко след изказването й Шанахан съобщи, че желанието на президента за него е чест и в случай че бъде одобрен от Сената, ще продължи " агресивното използване на тактиката за национална защита " и модернизирането на американските въоръжени сили.

Шанахан сподели също, че Съединени американски щати ще продължат да се придържат към дипломацията по отношение на Северна Корея, даже откакто Пхенян изстреля две ракети, евентуално с дребен обхват, показва Ройтерс.

Шанахан в никакъв случай не е служил в армията. Основната част от кариерата си той е построил в самолетостроителната компания " Боинг ", в която е работил над 30 години.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР