Петър Трендафилов е крайният победител в тазгодишното издание на веригата

...
Петър Трендафилов е крайният победител в тазгодишното издание на веригата
Коментари Харесай

Петър Трендафилов е големият шампион във веригата 4MOVE17+

Петър Трендафилов е крайният победител в тазгодишното издание на веригата “4MOVE17+”. През почивните дни на кортовете на Семеен кодекс „ ДЕМA” се изигра и шестият мастърс шампионат от националнатa тенис верига „ 4MOVE17+”. С триумф на финала в игрите поединично Трендафилов, който е някогашен национал при мъжете на България, си обезпечи първото място в крайното класиране за 2018 година. В повтаряне на финалния мач от четвъртия шампионат, той се изправи против Мартин Томов и го победи с резултат 4:1, 4:2.

Двамата състезатели демонстрираха хубава игра, доста битка, майсторски изпъления и се бореха до край с огромно предпочитание за победа. Преди да стигне до финала, още в първият кръг, Томов се изправи против дългодишен противник и другар - Цветан Михов, който също е национал и нееднократен държавен първенец, а тази година дебютант в шампионатите “4MOVE17+”. Мартин съумя да завоюва с резултат 6:4.

Това беше общо трети следващ триумф на Петър в игрите поединично във всички шампионати. В игрите по двойки той изигра два полуфинала и два финала, което беше задоволително, с цел да завоюва веригата с огромна преднина пред другите състезатели.

За второто място битката беше доста оспорвана и до последния мач не беше ясно какво ще се случи, само че след триумфа във финалния мач на двойки Георги Мирчев съумя да се пребори за тази позиция, а трети остана Владислав Моленда. Георги на този шампионат игра в тандем с различен дебютант - Владислав Каражов. Те победиха мощната двойка Калоян Кирилов и Радослав Шандаров с резултат 7:5. Като триумфи през годината Мирчев изигра край на първия шампионат поединично, завоюва и втория, който беше единствено по двойки.

В утешителния шампионат победител стана Никола Димитров. Той за пръв път взе участие в другата скица, само че след безапелационни два мача, в които не загуби и гейм, победи всички свои противници. Този триумф, както и положителната игра на двойки в неделния ден, му помогнаха да приключи за рекордна пета поредна година в първите шестима учатници в крайната класация. До момента няма различен играч, който да е взел участие във всяка една година на лигата и да е с толкоз непрекъснато и устойчиво класиране.  Целият шампионат се ръководеше от водещия български тенис арбитър - Любомир Бадински, който с усмивка, акуратност и уместност отразяваше всяка точка и решаваше дипломатично, само че изрично всеки един зародил спор.

Финалният мач в неделния ден, както и всички мачове по двойки и церемонията по награждаване за пръв път бяха отразени онлайн, посредством приложението на „ Сокорт “. Всички мачове може да се изгледат на запис в техният канал за видеосподеляне.

Организаторите и домакини от Семеен кодекс ДЕМА бяха приготвили за призьорите страхотни купи, брандирани с логото на тазгодишното издание на лигата. За финалистите по двойки и утешителния шампионат имаше стилни медали. За пръв път тази година беше добавена и премия за почтена и правилна игра. За първите двама в крайното класиране имаше огромна премия, а точно тридневна и двудневна отмора за двама в спа хотел „ Двореца “ във Велинград.

Петър Трендафилов и Георги Мирчев завоюваха огромните награди, а по традиция, както и минали години премия имаше и за състезатели, взели участие във всичките шампионати. Чрез чоп сред Владислав Моленда и Никола Димитров, двудневна отмора за същото място завоюва Моленда. С позитивното отношение и правилната си игра, Никола пък беше награден с новата премия под бурните овации на другите участници. Той имаше и повсеместен принос за разпространяваното и израстването на лигата.

Всички участници бяха наградени и поздравени персонално от представителите от управата на Семеен кодекс ДЕМА, както и от основния сътрудник на шампионатите „ 4МОVE “. За всички състезатели имаше специфични дарове от компаниите сътрудници. От компания „ Амперел “ имаше по една изотонична напитка „ 4МОVE”, а от “Допелхерц “ раздаваха висококачествения магнезий „ 500 “. Организаторите особено за мастърс шампионата бяха подготвили и по една брандирана и стилна тениска с логата на лигата и сътрудниците. От „ ВиФарма “ пък раздаваха своя водещ артикул „ Рефригеранс “, за спорт без болежка, а огромните награди за крайните спечелили бяха предоставени от компания " Рувекс АД ".

Тази година бяха планувани общо 5 шампионата, само че заради огромния интерес, постоянно възходящия брой участници и високото равнище на тенис, бе прибавен и шести шампионат. Той беше четвъртият следващ и се реализира с помощта на компания „ ВиФарма “. В началото на септември той се организира на кортовете на Търговска колегия „ Хепи Уин “ в Славия. За следващата година всички участници си пожелаха нарастване на наградния фонд, както и на броя шампионати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР