Петър Димков (1886 – 1981) е сред най-известните народни лечители

...
Петър Димков (1886 – 1981) е сред най-известните народни лечители
Коментари Харесай

Съветите на Петър Димков за щастлив и дълъг живот

Петър Димков (1886 – 1981) е измежду най-известните национални лечители на България. Своите хиляди предписания той събира от околните си, както и от всички хора, които среща по време на вълнуващия си земен път. Освен на практика препоръки, той дава и доста скъпи духовни уроци, който постоянно ще останат настоящи, колкото и да се трансформира светът. Ето някои от препоръките на Димков за благополучен живот:

Мисълта е талантлива с най-голяма мощ. От нея произлиза материалното. И насладите, и бедите.

Яжте повече растителна храна. Месото е токсично за човешкото тяло. Ще пристигна време, в което хората ще се срамят от яденето на животинско месо тъкмо както през днешния ден не одобряват канибалството.

Придържайте се към истината и добрината. Лъжите и отрицателните мисли са в основата на всички заболявания.

Каквото помислите, това ще придърпате към себе си. Ако мозъкът ви е изпълнен с любов и успокоение – чакат ви положителни, наситени с обич, дни. Ако мислите ви са черни, не се учудвайте, че ви застигат беди.

Старайте се да не допускате неприятните усеща и мисли в себе си нито за момент. Ако усетите, че ви обзема яд, легнете някъде с леко разтворени крайници и отпуснати към тялото ръце. Започнете да дишате надълбоко, незабавно си помислите за нещо, което ви кара да се чувствате щастливи. Предизвиквайки възприятието на наслада, вие ще прогоните неприятното още преди да се е настанило трайно във вас.

Интригите и всички неприятни страсти са най-голямата отрова за вашето тяло. Колкото по-простичко и доброжелателно живеете, толкоз по-здрави и щастливи ще сте.

Сутрин, като се разсъните, първо благодарете на Бога, че сте тук и ви е дал още един ден. Няма по-голям подарък от живота.

Песента е едно от най-ценните медикаменти. Неслучайно е казано, че оня, който пее, не мисли зло. С ария на уста посрещайте всяка компликация в живота си. Ако се разболеете, не помръквайте, колкото и тежко да ви е. Човек, който продължава да пее и резервира висотата на своя дух, по-бързо ще се излекува.

Усмихвайте се повече. Усмихвайте се на инат на всички неприятни неща. Колкото повече се усмихвате и се смеете, толкоз по-бързо и по-далеч ще отлетят неприятностите.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР