Петък, Ден на майстора. Пролет цари в Министерството на културата.

...
Петък, Ден на майстора. Пролет цари в Министерството на културата.
Коментари Харесай

Щастлив петък, щастлив уикенд и щастлив мандат

Петък, Ден на майстора. Пролет царува в Министерството на културата. От кабинета на министъра се носи класически мотив. Небето - пай коприна зад комарник. Птица прелита над сателитна паница и артистично разчорлени кабели.   

На перваза между властта и свободата, министърът чества 32-рия си рожден ден, който мина преди седмица, само че почерпката още държи.  

" Благодаря на всички, които ми писаха за рождения ден. Нямате визия какъв брой доста ме зарадвахте, какъв брой вяра и кураж ми дадохте ", споделя Атанас Атанасов, а цялата тъга на чиновническия живот струи от погледа му. 

" Знам, че ме няма от известно време тук. Но имам доста какво да ви споделя и давам обещание, че доста скоро ще го направя и ще го продъ... хихи... и ще продължа да го върша... оттук насетне ", упорства той. 



Посланието приключва с озвучено намигване - " Щастлив петък, благополучен уикенд и ще се забележим ".

Приповдигнатото въодушевление на Атанасов не можеше да не направи усещане - освен на политическите му съперници, само че на представителите на гилдиите, в името на чието развиване съществува Министерството на културата. 

Актьорът Филип Аврамов заслужи  " Оскар " от чисто злато, откакто увековечи видеокартичката на Атанасов с безупречна пародия. 



" Благодаря на всички, които ръководят българската просвета. Нямам визия какво възнамерявате да вършиме. Знам, че ви няма от известно време тук, само че имам какво да ви споделя. Обещавам, че доста ще ми втръ.... кхм... втръсне, хахаха, в случай че не увеличите средствата за просвета... оттук насетне. Скъпи другари, искам ви благополучен петък, благополучен уикенд и благополучен мандат. Доскоро! ", 

Художникът и режисьор се обърна персонално към Атанасов с писмо, в което споделя, че " го втриса от общественото държание " на министъра и го прикани да подаде оставка. 

" Предполагам, че сте татко като мен и би трябвало да познавате онази вътрешна дисциплинираност, която ни прави извънредно виновни към следите, които оставяме, поради децата ни. Имаме тази отговорност към тях, какво те ще открият в зрелите си дни като наши следи ", написа той в профила си във Фейсбук. 

Гочев припомня на културния министър, че позицията, която заема, го натоварва с отговорност да съставлява " портрет на всички ни " и че е недопустимо да " интимничи, неглиже разюздан в кабинета на Министъра на културата " във време на " социална прекаленост, на съсипия на страни, заличаване на градове и изтребване на хора ". 

" Разкарайте Наско незабавно, тъй като аз, която се борих за вас, пропадам в земята от позор, както и всички създатели, свързани с културата в тази клета страна, които съдебномедицинска експертиза фактор с принос за нея, само че вие тези работи не ги разбирате и никак не ви пука! С целия почит и поддръжка за напрежението, в което управлявате ", споделя оперната певица Дарина Такова.

Други свидетели на Facebook-откровението на Атанасов подсетиха, че PR-гафът му наподобява като детска игра в пясъчник на фона на " златните шлагери ", генерирани от предшествениците му като Вежди Рашидов и Боил Банов. 

Или както Станислав Беловски споделя:

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР