Филмът The Shameless на българския режисьор Константин Божанов направи премиерата

...
Филмът The Shameless на българския режисьор Константин Божанов направи премиерата
Коментари Харесай

Филмът на българския режисьор Константин Божанов направи премиера в Кан

Филмът " The Shameless " на българския режисьор Константин Божанов направи премиерата си на фестивала в Кан като част от селекцията " Особен взор ".

Божанов снима престъпната драма в Индия като копродукция сред българския " Клас Филм " и сътрудници от Швейцария и Франция. Музиката към кино лентата е на композитора Петър Дундаков.

Историята споделя за неразрешената обич сред две дами с друго минало, само че сходна орис.



Ренука е принудена да бяга от полицията поради ликвидиране, и си намира леговище в коптор с проституиращи дами в малко градче в Северна Индия. Там се среща с по-младата Девика, която е обречена от своята майка да си изкарва прехраната със полови услуги - по този начин както в предишното е направила и майката на майката.

Девика е жертва на остаряла традиция (вече неразрешена в Индия) на " посвещаване " на девойки на божества. Част от ритуала включва и предлагането им като проститутки и отнемането на девствеността им. Младото момиче обаче има напълно други фантазии за живота си.

В основните функции в " The Shameless " влизат актрисите Анасуя Сенгупта (като Ренука) и Омара Шети (като Девика).



През 2011 година Божанов показа и своя " Аве " с Ованес Торасян и Анжела Недялкова в седмицата на рецензията на фестивала в Кан.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР