Пет са сигурните формации в следващото Народно събрание, още две

...
Пет са сигурните формации в следващото Народно събрание, още две
Коментари Харесай

Тренд: Формулата 5+2 за следващия парламент се запазва |

Пет са сигурните обединения в идващото Народно заседание, още две са на ръба на парламентарната преграда. Дистанцията сред първите партии леко се усилва. 

47% декларират, че ще гласоподават на идните парламентарни избори. 



Това демонстрират данни от изследване на „ Тренд " по поръчка на вестник „ 24 часа ", отдадено на настройките на българите по отношение на идните парламентарни избори. Проучването е осъществено в интервала сред 12 и 19 февруари 2021 година посредством изявленията " лице в лице " измежду 1008 души на възраст 18+.

Сравнението сред данните от изследването ни през януари и февруари сочи, че дистанцията сред първите две партии леко се усилва в интерес на ГЕРБ, които държат първото място с 28.9% от деклариралите, че ще гласоподават. Българска социалистическа партия се употребява с поддръжката на 24.1% от гласуващите. „ ИТН “ резервира третата си позиция с 12.9% от гласуващите, следвани компактно от Движение за права и свободи с 11.1%.

Моментната картина сочи, че Демократична България е петият сигурен участник в идващото Народно заседание с 6.2% от деклариралите, че ще гласоподават. „ Изправи се! Мутри вън! “ и Вътрешна македонска революционна организация са на ръба на парламентарната преграда и за тях предизборната акция ще бъде от решаващо значение. Под бариерата все още остават новосформираната „ Патриотична коалиция Воля-НФСБ “ (2.6%) и Възраждане (1.1%). Останалите партии и обединения събират под 1% от деклариралите, че ще гласоподават на идните избори. 

Малко по-малко от половината българи (47%) заявяват, че сигурно ще упражнят правото си на глас на идните парламентарни избори. Тези, които се двоумят, остават малко над една пета (21%). 23% пък заявяват, че няма да гласоподават на 4 април. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР