Пещерата Утробата е над кърджалийското село Ненково, на около 20

...
Пещерата Утробата е над кърджалийското село Ненково, на около 20
Коментари Харесай

Пещерата Утробата крие тайните на Богинята Майка

Пещерата Утробата е над кърджалийското село Ненково, на към 20 км над Кърджали. Маршрутът нагоре не е от най-леките, само че това не смущава запалянковците, които търсят мистерии. Според някои от тях, мястото е измежду най-уникалните на планетата с силата си. 

Всъщност до 21 век актуалните хора не са подозирали за мистичното място. 

Невероятно оборудване от времето на траките е открито през април 2001 година То е в безлюдно място високо в планината над хижа " Боровица ".

Пещерата е дълбока 22 м.

Учените потвърдиха, че в началото кухината е била карстова и дълбока едвам 16 м. Човешката ръка я е траяла и издялала във тип на женска вътрешност, по стените на която непрестанно се стича вода.

А във вътрешния южен завършек на пещерата е издълбан олтар, символизиращ матката.

Височината на дупката е 3 метра, а ширината - към 2.50 м, като вътре прониква задоволително светлина.

Цялата пещера е завършена безусловно като женски сексуален орган и дава отговор изцяло на описаните от известния траколог проф. Александър Фол пещери-утроби.

Археолозите към този момент нямат пояснение за точното предопределение на паметния обект в Родопите. Целият регион към него е с изсечени скални ямки и ниши. Край пещерата пък е открита керамика с първата европейска писменост линеар А, наричана от някои език на жреците.

Самата дупка в скалата е с идеална ориентировка север-юг. Старото й име е Дънгардък кая, което значи кънтящият камък. Скалната ниша е била по-плитка, само че античните са я издълбали по този начин, че да основава идеална звучност.

Истинската изненада настава навръх обяд. Тогава през преднамерено изсечен процеп на тавана, във вътрешността прониква безоблачен лъч, който се проектира на пода.

Образува се идеално завършен безоблачен фалос, който последователно се усилва и устремява към олтара-матка.

Но единствено през несъмнено време на годината, когато слънцето се намира ниско на север, той може да е задоволително дълъг, с цел да оплоди алегорично утробата.

Според изчисленията това са месеците януари - февруари.

В този храм се осъществявала кулминационната точка на орфическите вярвания.

Според античните създатели точно в подобен орфически храм на остров Самотраки отдадените неженени мъже правили своите полови обреди с тракийските девойки.

Според обяснението на езотериците, тракийският олтар несъмнено е отдаден на зараждането на живота на земята.

Но освен алегорично предопределение той е имал и друго - за регулация и лекуване и основаване на нови енергийни трептения в нашето измерение. " Утробата на енергийно равнище съставлява Земята. Когато слънчевият лъч премине през отвора, на процедура се получава среща на електромагнитно поле на планетата ни с инфрачервеното и ултравиолетовото лъчение на слънцето. В този момент се основава необикновен тип сила, която повтаря онази, която сме получили при нашето раждане. Тя сама по себе си не лекува, а по-скоро променя тялото, като му дава силата единствено да се излекува ", уверени са метафизиците.

Пещерата е удобна за посещаване и е включена в разширените маршрути в района.





Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР