Перуански съдия анулира помилването на бившия президент Алберто Фухимори, осъден

...
Перуански съдия анулира помилването на бившия президент Алберто Фухимори, осъден
Коментари Харесай

Перуанският съд отмени помилването на Фухимори

Перуански арбитър анулира помилването на някогашния президент Алберто Фухимори, наказан за закононарушения против човечеството и корупция и подреди той да бъде задържан още веднъж, предадоха международните организации.
Бившият президент Педро Пабло Кучински помилва Фухимори по филантропични аргументи в края на предходната година. Мнозина сметнаха това за опит да завоюва благоразположението на съдружниците на някогашния водач в Конгреса, с цел да избегне той импийчмънт, напомня Асошиейтед прес. Днес Върховният съд на Перу реши, че помилването е било безпричинно.

Фухимори бе наказан на 25 години затвор за ролята си в убийството на 25 души по време на своето траялото с десетилетия ръководство, което завърши през 2000 година

Някои перуанци почитат Фухимори, тъй като той разруши маоистките партизани в страната. Други обаче го порицават, тъй като е разрешавал нарушавания на човешките права.

Съдът се пробва да дефинира местонахождението на 80-годишния някогашен президент, на който му остава да излежи още 15 години от присъдата. Не е известно дали той се намира в първокласната си резиденция в Лима, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР