Международният наказателен съд издаде заповеди за арест на ръководителя на

...
Международният наказателен съд издаде заповеди за арест на ръководителя на
Коментари Харесай

Международен съд издаде заповеди за арест на Нетаняху и ръководителя на Хамас

Международният углавен съд издаде заповеди за арест на ръководителя на Хамас Яхия Синвар и израелския министър председател Бенямин Нетаняху по обвинявания във военни закононарушения и закононарушения против човечеството по отношение на нападенията против Израел на 7 октомври и последвалата война в Газа. Това е декларирал основният прокурор на съда Карим Хан в извънредно изявление за Си Ен Ен.

Такава заповед е издадена и за израелския министър на защитата Йоав Галант , както и за други двама висши водачи на Хамас - Мохамед Диаб Ибрахим ал-Масри , водач на бригадите " Ал Касем ", по-известен като Мохамед Дейф, и Исмаил Хания , политически водач на Хамас оповестява БГНЕС.

Нетаняху е упрекнат във военни закононарушения и закононарушения против човечеството, осъществени в Ивицата Газа.

" Въз основа на доказателствата, събрани и прегледани от моята работа, имаме основателни аргументи да считаме, че Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел, и Йоав Галант, министър на защитата на Израел, носят наказателна отговорност за военни закононарушения и закононарушения против човечеството, осъществени на територията на страната Палестина (в Ивицата Газа) минимум от 8 октомври 2023 година ", се споделя в изказване на МНС, чието седалище е в Хага.

Заповедите против израелските политици са първият случай, в който МНС се насочва към върховен водач на непосредствен съдружник на Съединени американски щати. Решението слага Нетаняху в компанията на съветския президент Владимир Путин, за който МНС издаде заповед за арест по отношение на войната на Москва в Украйна.

Хан съобщи, че обвиняванията против Синвар, Хания и ал-Масри включват " изтребване, ликвидиране, взимане на заложници, обезчестяване и полово принуждение при задържане " .

" Светът беше шокиран на 7 октомври, когато хората бяха изтръгнати от спалните си, от домовете си, от другите кибуци в Израел ", сподели Хан пред Кристиан Аманпур и добави, че " хората са страдали извънредно доста " .

Обвиненията против Нетаняху и Галант включват " предизвикателство на изтребване, предизвикателство на апетит като способ на война, в това число отвод на доставки на филантропична помощ, съзнателно ориентиране към цивилни жители в спора " , добави Хан.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР