Перлата на Персийския залив – град Дубай в най-скоро време

...
Перлата на Персийския залив – град Дубай в най-скоро време
Коментари Харесай

Робокопи ще пазят реда в Дубай

Перлата на Персийския залив – град Дубай в най-скоро време ще се снабди с нова облага, невиждана в останалата част на света. Местните управляващи възнамеряват от 2017 година по улиците на арабския мегаполис да патрулират роботизирани служители на реда.

Новината заяви Би Би Си, като тя не бе от част от научнофантастичната й графа, а изцяло достоверна информация. Полицаите роботи ще се разхождат по дубайските улици и ще оказват помощ на локалните хора и туристите.

Проектът е към този момент в напреднала фаза. Първите прототипи са към този момент факт. В момента текат последните проучвания и първият арабски Робокоп се чака да стартира своята обиколка през месец март 2017 година.

Иновативният план е част от стратегия, чиято кулминационна точка ще настъпи на Световното ревю през 2020 година, което ще се организира в Дубай под лозунга " Обединявайки мозъците си, сътворяваме бъдещето ".

Тогава се чака да бъдат показани технологии, невиждани дотогава в международен мащаб и машини, за които всички са чели единствено в научнофантастичните романи.

 Дубай

Робополицаите ще се разграничават значително от класиката на Пол Верховен от 1987 „ Робокоп ”. Машините няма да могат да вършат забележителни каскади, да гонят бандити или да носят оръжие. Тяхната функционалност ще бъде напълно ориентирана в помощ на туристите с информация и бърза връзка с полицейски кол-център.

Със международното ревю в Дубай емирите на Обединеното арабско емирство възнамеряват перлата в короната им да стане най-посещаваният град в света.

Мегаполисът ще е първият град в Близкия Изток, където ще се организира събитие от сходен мащаб. Конкуренти на Дубай бяха градовете Екатеринбург в Русия, Сао Пауло в Бразилия и Измир в Турция.

Събитието е част от създадената тактика за развиване на дубайския туризъм, наречена " Туристическа визия 2020 година ", която си слага за цел към 2020 година емирството да посреща годишно по 20 млн. гости.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР