Периодичното пречистване на кръвта от токсини и задържани отпадни продукти

...
Периодичното пречистване на кръвта от токсини и задържани отпадни продукти
Коментари Харесай

4 билки за пречистване на кръвта


Периодичното филтриране на кръвта от отрови и арестувани отпадни артикули е доста комфортен метод за поддържане на положително здраве и тонус. Особено уместно време за тази задача е началото на пролетта, а целесъобразно е да се разчита на естествени детоксикиращи средства като билките .

Основно средство за пречистването на кръвта е детоксикирането на черния дроб и бъбреците , които са глевните филтри на кръвта. Поддържането им в добра функционалност е поръчител за това, че вродената пречиствателна станция на организма ще работи на равнище и няма да позволява разнасяне на токисни посредством кръвта към другите значими и незащитени органи. Много потребни за задачата са няколко постоянно подценявани билки.

Корен от репей (Arctium lappa)
Добре прочут с кръвопречистващите си свойства, репеят се употребява с доверието на доста почитатели на билкарството и националната медицина. Той работи удобно върху активността на черния дроб и подтиква дрениращите функционалности на лимфата за извеждане на токсините от организма. Допълнителни изгоди носи изразеното му диуретично деяние за стимулиране функционалностите на бъбреците и по-бързо изхвърляне на токсините с кръвта.

Високото наличие на желязо подсигурява освен кръвопречистващ, само че и подтикващ резултат върху кръвотворните функционалности и отбраната от анемия. Корен от репей може да се приема във тип на тинктури, капсули или чай.

Глухарче (Taraxacum officinale)
Изключително богато на антиоксиданти, глухарчето обезврежда свободните радикали, коит осъставляват сериозна част от нездравословните артикули в кръвта ни. Детоксикиращите свойства на билакта се ускоряват с помощта на позитивния резултат върху активността на черния дроб . Най-лесният метод да се възползваме от полезноот деяние на глухарчето е посредством подготвяне на запарка, а за задачата може да разчитаме на всяка част от растението – корен, листа и цветове.

Босилек (Ocimum basilicum )
Тази билка, постоянно употребена и като ароматна фалшификация, е добре позната с антибактериалното и противовъзпалителното си деяние. Босилекът има и доста положително въздействие за стимулиране активността на главните кръвопречистващи органи – черния дроб и бъбреците, действайки като хепатопротектор и диуретик. Еднакво потребен е и във тип на отвара, и като фалшификация в сурово положение.

Свързани публикации.. За какво оказва помощ корен от репей? 0 Кое е по-полезно – цвят или корен от глухарче? 0 3 билки против хормонален дисбаланс 0

Червена детелина (Trifolium pratense)
Повлиява доста добре черния дроб, а в допълнение понижава риска от тромбоза, подобрявайки течливостта на кръвта. Червената детелина е и измежду билките с най-хубаво деяние върху хормоналния баланс на женското тяло , обяснявано с високото наличие на фитоестрогени в нея. Ползва се за по-лесно прекосяване през менопаузата.

Билките, пречистващи кръвта, са поръчител, че до органите ни няма да доближават никакви рискови химични съединения, тъй като ще бъдат навреме изнасяни от тялото. Периодичната приложимост на тези билки е добре да се съветва и с доктор за отбягване на възможни странични резултати от приема им.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР