Перфектната диета за ума съдържа вино, риба и боб, твърдят

...
Перфектната диета за ума съдържа вино, риба и боб, твърдят
Коментари Харесай

Перфектната диета е с вино, риба и боб

Перфектната диета за мозъка съдържа вино, риба и фасул, настояват американски учени. Хранителният режим е основан за да понижи стареенето на мозъка. Според учените, в случай че човек съблюдава верния хранителен режим, той може да подмлади своя мозък с до осем години.

Когато човек употребява добра храна, това ще понижи когнитивните нарушавания, изясняват учените, а и ще се понижи доста заплахата от развиване на заболявания като Алцхаймер.

Какво би трябвало да ядем, с цел да поддържаме мозъка си млад?

На първо място, хранителният режим включва три порции за деня, които съдържат листни зеленчуци, малко ядки, чаша вино и несъмнено – зърнени храни.

Препоръчително е човек да се храни с доста бобови култури – леща, фасул, като към менюто си би трябвало наложително да е добавил и задоволително плодове, изясняват американците. Не бива да се пропуща и месото – предлага се да се употребява най-много пилешко месо.

Учените поучават то да се прибавя към останалата храна минимум два пъти в седмицата. Рибата също не е подценена със своите хранителни качества – тя може да бъде похапвана и веднъж седмично, изясняват американците.

 Боб

За поддържането на млад мозък, хората би трябвало да заобикалят избрани хранителни артикули. Това за пълномаслените сирена и млека, маргаринът. Не се предлага да се употребява и алено месо, пържени храни.

Учените поучават да се заобикалят всевъзможен вид заведения за бързо хранене и да се лимитират до най-малко, а в случай че може даже да се изключат захарните произведения.

За да доближат до тези заключения и да основат сходен режим за хранене, учените са изследвали към 960 души в Чикаго. Всички участници са били възрастни хора и са взели непринудено присъединяване в проучването, акцентират експертите от медицински център Rush University.

Когнитивният крах е безспорна естествена част от стареенето на организма, изясняват експертите. При прецизното съблюдаване на диетата обаче този развой може да бъде доста занимателен – с към 7.5 години, обобщават резултатите учените.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР