Пентагонът обяви финансовите параметри на споразумението си с корпорацията "Локхийд

...
Пентагонът обяви финансовите параметри на споразумението си с корпорацията "Локхийд
Коментари Харесай

Пентагонът смъкнал цената на изтребителите Ф-35

Пентагонът разгласи финансовите параметри на съглашението си с корпорацията "Локхийд Мартин ", съгласно което разноските за плануваните за покупка до 2022 година изтребители Ф-35 е свалена с 12,5 %, съобщи Ройтерс.

Отстъпката може да насърчи други страни да изискат да купуват продукцията на самолетостроителната компания, означи организацията.

От управлението на "Локхийд Мартин " споделиха, че всяка страна, която има на въоръжение Ф-16, предшественика на Ф-35, е евентуален клиент. Моделът Ф-35А - най-разпространената версия на изтребителя - ще коства 82,4 милиона $ през 2020 година, 79,17 млн. през 2021 година и 77,9 млн. през 2022 година, заяви министерството на защитата на Съединени американски щати.

Тригодишното съглашение за покупката на 478 изтребителя Ф-35 за американските въоръжени сили ще бъде на стойност 34 милиарда $.

През юни т.г. Пентагонът разгласи, че цената на един Ф-35А е спаднала с 8,8 % до 81,35 млн. $ за бюджетната 2020 година, като поради цената на мотора, произвеждане на "Прат енд Уитни ", има разлика от един милион в цената. Предишната цена, контрактувана на годишна база, беше 89,2 млн. $ за един Ф-35A, съобщи Ройтерс.

Агенцията добави, че Ф-35 се създава в три конфигурации: модел "А " за Военновъздушни сили на Съединени американски щати и техните съдружници, модел "Бе " с политане от къса писта и отвесно кацане и модел "Це " за самолетоносачи на Съединени американски щати.

Според ТАСС многоцелевият изтребител Ф-35, екипиран с технологията "стелт " и кадърен да носи нуклеарно оръжие, е разработван взаимно с Австралия, Англия, Дания, Италия, Канада, Норвегия, Холандия и Турция. Израел и Япония също купуват тези изтребители.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР