Пентагонът е обезпокоен от възможността за пряк военен сблъсък с

...
Пентагонът е обезпокоен от възможността за пряк военен сблъсък с
Коментари Харесай

WSJ: Пентагонът се страхува от военен сблъсък с Русия в Сирия

Пентагонът е смутен от опцията за директен боен конфликт с Русия в Сирия след " някои дейности " на съветските сили, оповестява The Wall Street Journal, като се базира на неназовани висши военни от Съединени американски щати.

" Този месец съветските сили организираха редица интервенции против водената от Съединени американски щати коалиция в Сирия, в това число една тази седмица в стратегически ситуирана база в южната част на страната ", оповестяват източниците на вестника.

Русия е предизвестила американската страна по наличната линия за връзка за удара, тъй че не са открити жертви, настояват източниците на вестника, като означават, че той е " изпълнен с директен спор " и че " неверна преценка може да прерасне в непредумишлен спор сред американските и съветските сили в Сирия ".
 Задържан е върховен водач на
Задържан е върховен водач на " Ислямска страна " в Сирия

Това разгласи ръководената от Съединени американски щати комбинирана оперативна група

WSJ прецизира, че въздушните удари са били ориентирани против гарнизон покрай границата на Сирия с Йордания в югоизточната част на страната.

Контингентът на Съединени американски щати влезе в Сирия при започване на гражданската война през 2011 г.; седем години по-късно, през декември 2018 година, тогавашният президент Доналд Тръмп разгласи изтеглянето на военните от Сирия. Той изясни, че решението се дължи на провалянето на множеството от бойците на Ислямска страна.
 Нова турска интервенция в Сирия? Путин харесва това
Нова турска интервенция в Сирия? Путин харесва това

Нова интензивност на Турция в Сирия би отклонила най-малко краткотрайно и вниманието от украинския спектакъл на военни дейности, а и би заложила кол в краката на вътрешната съпротива на Ердоган

В същото време на сирийска територия остава стеснен контингент от американски военни експерти, които оказват поддръжка на въоръжената съпротива. В Сирия има към 900 американски военнослужещи, които са ситуирани в базата Ал-Танф (южната част на Сирия) и в източните полета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР