Пентагона, министерството на отбраната на САЩ, финансира разработването на ново

...
Пентагона, министерството на отбраната на САЩ, финансира разработването на ново
Коментари Харесай

Новото оръжие на Пентагона - кибербръмбъри

Пентагона, министерството на защитата на Съединени американски щати, финансира създаването на ново оръжие - кибернасекоми.

Проектът е разработван от учени в Калифорнийския университет Бъркли, заяви BBC News. Целта на плана, който е под кодовото наименование BPN451, е основаване на отдалечено управляеми шпионски видеокамери въз основата на летящи инсекти.

 Новото оръжие на Пентагона - кибербръмбъри

Учените към този момент демонстрираха създаването си върху бръмбъри, които са радиоуправляеми. Животинките се изхвърчат, снижават се, завъртат се и се приземяват по командата на специалистите от екипа Хиротака Сато и Мишел Махарбиз. Те ръководят насекомите от пулт за ръководство.

В нервната система на бръмбърите са вградени електроди. Към тях са прикрепени радиоапарат, контролер и микроскопична батерия. Електродите са били вградени още до момента в който насекомите са били в стадии на какавида.

На дресоривката са подложени три типа летящи бръмбари – американските Cotinus texana (зелени юнски бръмбари), африканските Mecynorrhina torquata и южноамериканските Megasoma elephas.

Нарочно са определени по-едри типове бръмбъри. Учените изясняват, ме дребните инсекти нямало по какъв начин да излетят, оборудвани с радиоприемника и батерията. Megasoma elephas е един от най-големите в света. Някои екземпляри са колкото дланта на човек.

Поръчител на плана е DARPA (Defence Advanced Research Projects Agency), работеща в структурата на министерството на защитата на Съединени американски щати.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР