Пенсионираният генерал-лейтенант Леонид Ивашов, председател на Общоруските офицерски събрания“, излезе

...
Пенсионираният генерал-лейтенант Леонид Ивашов, председател на Общоруските офицерски събрания“, излезе
Коментари Харесай

Руски генерал призова Москва да не напада Киев и Путин да подаде оставка

Пенсионираният генерал-лейтенант Леонид Ивашов, ръководител на „ Общоруските офицерски събрания “, излезе с против възможна война на Русия против Украйна. Той упрекна управлението на страната и съответно Владимир Путин в подготовка на военни дейности и прикани президента да подаде оставка.

В последните месеци Русия струпа над 100 хиляди бойци по границата си с Украйна. Съединени американски щати и НАТО дефинираха дейностите на Москва като сигнал за евентуална инвазия. Засега от Кремъл отхвърлят тези обвинявания. Според Киев струпаните досега съветски войски за пълномащабна инвазия.
 С какво разполага украинската войска  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

В своята позиция, оповестена на 31 януари, Ивашов декларира, че в предишното Съюз на съветските социалистически републики е влизал във война единствено „ по насила, когато не е имало опция и когато са били наранени жизненоважни ползи на страната и обществото “. Според генерала сега единствената заплаха е ориентирана към вътрешнополитическата конюнктура, а външните закани „ не са сериозни “.

„ Като цяло стратегическата непоклатимост се резервира, нуклеарните оръжия са под добър надзор, НАТО не натрупа сили и не демонстрира враждебна интензивност “, написа генералът, който прибавя, че Украйна е самостоятелна страна и има право да взема решения за защитата си. По думите му отводът на огромна част от света да признае анексията на Крим е безапелационно доказателство за „ неуспеха на съветската външна политика “.

Ивашов твърди, че офанзива против Украйна ще трансформира украинци и руснаци вечно в смъртни врагове и ще сложи под опасност съществуването на Русия като страна.
Още бойци и още оръжие: Новите фотоси на съветските войски до границата с Украйна
Между 1996 и 2001 година Ивашов е отпред на основното ръководство за интернационално съдействие към Министерството на защитата на Русия, като е заемал и други основни постове в защитата. През 1999 година придобива известност поради острото си опълчване на дейностите на НАТО в Сърбия. Той е прочут с националистическите и просъветските си настройки.

„ Общоруските офицерски събрания “ е социална организация, която сплотява всички резервисти с просъветски и националистически полезности. Сред членовете има редица изявени имена като полковник Владимир Квачков.

През уикенда първата част от спомагателните сили на НАТО, които се разполагат по източния фронт на алианса поради напрежението сред Русия и Украйна. Очаква се общо 3000 американски бойци да дойдат в идващите дни, а 1700 от тях ще бъдат позиционирани в Полша.

През предходната седмица водачите на оповестиха „ тотално единение “ във връзка с съветската опасност в Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР