Пенсионирани военни се стичат към Джънджоу, където се намира най-голямата

...
Пенсионирани военни се стичат към Джънджоу, където се намира най-голямата
Коментари Харесай

Пенсионирани военни ще заместят избягалите работници на Foxconn

Пенсионирани военни се стичат към Джънджоу, където се намира най-голямата фабрика за айфони в света. Те бяха призовани да стартират работа там от Бюрото по въпросите на ветераните на Народната освободителна войска в същата провинция, съобщи BBC.

Производството във фабриката на Foxconn е мощно затруднено от установяването на следващото огнище на ковид от началото на годината. В отворено писмо ръководителите на партията споделят, че ветераните постоянно би трябвало „ да се появят там, където има потребност “, и ги приканва да се отзоват на апела на държавното управление и „ да вземат участие във възобновяването на производството “.

Foxconn има доста заводи в Китай. Само в тази в Джъндоу работят над 200 000 души. Оттам всеки ден излизат по към 500 000 айфона, или 70% от всички айфони в света за годината.

Нулевата приемливост на Китай към случаите на ковид сътвориха съществени проблеми за редица компании. За да поддържа производството си, фабриката в Джънджоу е сложена под „ Covid балон “ от началото на 2022 година Всеки чиновник, който даде позитивен тест, се изпраща в карантинен център, самостоятелен във фабриката. Това обаче постоянно не е гаранция, че болестта ще спре. През октомври имаше няколко случаи на заразяване, като по същото време в няколко региона на града бе разгласен локдаун. Тогава от Foxconn не подадоха точни данни за записаните болни. Огнището обаче предизвика суматоха във фабриката. От записи, които изтекоха в обществените мрежи, можеха да бъдат забелязани хора, които прескачат оградите на завода в опит за бягство. Тъй като наоколо няма публичен превоз, те бяха принудени да изминават километри пешком.

Оттогава производството на Foxconn е нарушено. По данни на изследователската група TrendForce малко над 2/3 от индустриалните линии във фабриката работят. Китайската държавна медия Global Times пресметна, че има потребност от 10 000 спомагателни служащи. По информация на уеб страницата NetEast, Foxconn е поискала от локалното държавно управление да изпрати най-малко един човек от всяко село във фабриката. Засега обаче публично удостоверение за това няма.

Foxconn е най-големият шеф в Джънджоу и водеща експортна компания. До септември 2022 година тя е изнесла артикули на стойност над 30,9 паунда.

Засега Foxconn и Apple не са коментирали информацията.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР